Joyce Beullens is plezant!

1082

5 DECEMBER 2013 | Als kind keek Joyce Beullens graag naar FC De Kampioenen. De presentatrice moest dus even lachen toen ze de rol van Carlita wegkaapte in de Kampioenenfilm. Voor de hype losbarst, even kennismaken met dit talent. Mijn gedacht!

De film van het jaar wordt – tot spijt van wie het benijdt – misschien wel die van FC De Kampioenen. Het verhaal kunnen we alvast kort samenvatten: De voetballers en hun gevolg trekken naar de Provence en daar loopt een en ander mis. Ons kennersoog viel tijdens de persvisie alvast op Joyce Beullens, de presentatrice van vtmKzoom, die schittert als de jonge liftster Carlita.

Joyce, keek jij als kind vaak naar FC De Kampioenen?
Absoluut! Wij zaten met heel de familie gezellig samen te kijken en maar lachen. Ik vond het dus keigrappig toen ik voor het eerst op de set kwam. (enthousiast) Zo herkenbaar allemaal!

Wat dacht je toen je deze rol kreeg?
Ik heb meteen naar mijn moeder gebeld! “Mama, je raadt nooit in welke film ik ga meespelen?” Toen ik het verklapte, moest ze echt lachen, net door die herinneringen.

Dit is niet je eerste rol in een Vlaamse film?
Nee, ik had een klein rolletje in Zot Van A., maar dit is wel mijn eerste grotere rol. En dat smaakt zeker naar meer! Spijtig genoeg is Vlaanderen nog geen Hollywood.

Heb jij een favoriet FC De Kampioenen-personage?
Definitely Boma! Maar sinds de film heb ik ook enorm veel appreciatie voor Pascalleke (Danni Heylen, nvdr.) gekregen, zij is echt een crème van een vrouw! Maar alle acteurs waren superlieve mensen. Ik vond het fantastisch dat ik met deze cast mocht samenwerken.

De film komt deze maand uit en ook op vtmKzoom ben je bijna altijd aanwezig. Zal je wel tijd hebben om te genieten van de eindejaarsfeesten?
Toch wel. Alles zal dan hopelijk wat rustiger zijn. Ik kijk dus keihard uit naar de feesten: lekker eten, familie en cadeautjes! Meer moet dat niet zijn! De truc om een familiefeest goed te doorstaan, is om niet te veel op voorhand te eten, maar wel al iets kleins. Dan lummel ik nog een beetje in mijn pyjama, en daarna trek ik een mooi kleedje aan. Daarna blijf ik aan tafel zitten tot mijn buik pijn doet.

Heb jij al voornemens gemaakt voor 2014?
Ik maak er altijd, maar meestal komt daar niets van in huis. Ik zou nog heel veel dingen kunnen verbeteren, maar ik werk zeker niet volgens een stappenplan. Dat is belachelijk! Ik zal nog eens hard nadenken, ik moet zoveel….eerst genieten van de feesten!

De Kampioenenfilm loopt vanaf 18 december in de bioscoop.