Jungle fever (én Doutzen Kroes) bij Björn Borg

367

23 JANUARI 2014 | Amsterdam Fashion week is al enkele dagen ver en ook Steps reisde af naar de Nederlandse hoofdstad. Omdat wij bij onze Noorderburen ook iets anders doen dan op smetteloze bedden in dure designhotelkamers springen (we zouden niet durven), pikten we en passant nog de fashion show van hot Zweeds ondergoedlabel Björn Borg mee. Daarvoor trokken we naar het voormalige Kasbank-gebouw, een gewilde venue in Amsterdam.

Modeminnend Nederland (en nu dus ook Vlaanderen) leed gisterenavond acuut aan jungle feverAlsof de belofte aan special guest en Victoria Secret Angel Doutzen Kroes de koorts al niet genoeg deed uitbreken, werd de Kasbank voor de gelegenheid ook nog eens tot een tropisch oerwoud herschapen. Daarbij zou de opzwepende muziek die met decibels tegelijk uit de boxen schalde zelfs de meest cynische criticus in feeststemming brengen. De juiste sfeer scheppen kunnen ze wel, die Zweden.

Meer dan niemendal

Terwijl ons beeld van het Zweedse merk steeds duidelijker werd, nam ons zelfbeeld met elke stap van ieder perfect modellenbeen een beetje af. Gelukkig was de collectie divers genoeg om daar niet al te lang over te treuren. Dat persoonlijke dieptepunt kon er ons in ieder geval niet van weerhouden om aan onze heerlijke (en ongetwijfeld calorierijke) limoncello-cocktail te nippen.

BJORN BORG .AW14.404 BJORN BORG .AW14.372 BJORN BORG .AW14.318

BJORN BORG .AW14.031 BJORN BORG .AW14.059

BJORN BORG .AW14.010Konden we van Doutzen helaas slechts een glimp opvangen (zie foto’s onderaan!) , de collectie liet ons allerminst op onze honger zitten. Al moesten we wel bij de pinken blijven, want de langbenige goden en godinnen op de catwalk zetten er flink de pas in. Groot was trouwens onze verbazing om al die modellencentimers niet enkel in niemendalletjes gehuld te zien, maar ook in leggings, bomberjacks , T-shirts en (doorschijnende) jurkjes. Een verrassing die deed dromen, want wij zagen ons al elegant kilometers vreten in een bedrukte Björn Borg-legging met bijpassend jasje. (En zo de calorieën van die cocktail verbranden, misschien?)

Want goede ontwerpen, die doen dromen, toch?

BJORN BORG BAW14.264

Modeshow vande herfst- en wintercollectie Bjorn BorgDe volledige collectie zien (én shoppen) doe je op de Björn Borg-website.

Ine D’hoe  –  foto’s (c) Jeroen Snijders