Zin in een nieuw kapsel? Opgelet: er zijn een aantal dingen waarvan je kapper echt wil dat je ze niet meer doet. Even onderstaande tips overlopen dus, en je nieuwe kapsel kan niet mislukken.

At The Hairdresser's

1. Hetzelfde kapsel als een beroemde ster willen (zonder daarvan een foto bij de hand te hebben)

“Doe maar hetzelfde als Jennifer Lawrence”, of “Dat nieuwe kapsel van Kim Kardashian lijkt mij wel iets”…. Duh. Beroemdheden veranderen bijna elke dag van kapsel, alsof je kapper precies weet welk kapsel je nu precies bedoelt. Breng gewoon een foto mee van de look die je wil.

2. Mirakels verwachten

Dus daar zit je dan, in volle verwachting van je Jennifer Lawrence-look. Maar besef dat je er wellicht nooit exact zal uitzien als je grote idool: een ander gezicht, een andere haarkleur, een andere haarstructuur… er zijn zoveel individuele verschillen dat het gewoon onmogelijk is krek hetzelfde kapsel na te bootsen, je kapper kan ook geen wonderen verrichten. Bovendien gebruiken beroemdheden vaak hulpmiddeltjes als extensies en pruiken en holt er een heel kappersteam achter hen aan om dat sterrenkapsel in bedwang te houden.

Dus: niet teleurgesteld zijn als jouw kapsel er toch wat anders uitziet, maar integendeel blij zijn dat je je eigen versie hebt van die zo bewonderde look.

3. Je kapper niet geloven

Feit: als je kapper zegt dat je beter niet voor een platina blonde pixie gaat, dan kun je hem of haar maar beter geloven. Kappers zijn professionals die het beste weten welk kapsel het best geschikt is voor jou.

4. Zelf je haren knippen…

…en er dan over liegen als je in de kapperstoel zit. “Ik zélf mijn froufrou bijknippen? Neen hoor, echt niet.” Geloof het maar: kappers zien heus wel dat je de keukenschaar in je haren hebt gezet.

5. Volledig gestyled naar de kapper gaan

Eerlijk, waarom zou je uren in de weer zijn met die stijltang om je krullen in model te krijgen, alleen maar om naar de kapper te gaan? Het beste wat je kunt doen, is je haren in ‘natuurlijke staat’ aan je kapper tonen; zo kan je kapper perfect zien wat hij of zij in handen krijgt en welke de beste snit of verzorging is.

6. Je zegt niets

Niet dat je over koetjes en kalfjes moet spreken, maar je moet op z’n minst vertellen wat je leuk of vervelend vindt aan je haren, wat je graag ziet, of je een makkelijk-snel kapsel wil of toch liever iets met veel glamour…  Je kapper kan immers geen gedachten lezen.

 7. Je durft geen vragen te stellen

Je kapper vraagt of je deze snit dan wel een andere wil? Of je krijgt tekst en uitleg over hoe je je nieuwe kapsel moet onderhouden maar je begrijpt er geen jota van? Gewoon vragen als je iets niet begrijpt!

8. Doen alsof je blij bent met je nieuwe kapsel

Niet tevreden over kleur of snit? Zeg dat dan ook! Je kapper zal samen met jou bespreken wat er nog veranderd kan worden zodat je wél tevreden de deur uitstapt. Je kapper wil maar twee dingen: dat je er goed uitziet, en dat je blij bent met je nieuwe haar. Gewoon doen dus!