Doen: 3 x wandelen in romantische kasteeltuinen

BlogDagje uitstay-vacation

Ben je op zoek naar een leuke uitstap? Laat je zintuigen de geuren en kleuren van planten en bloemen opsnuiven tijdens een wandeling door deze prachtige domeinen. Een museumbezoek of een kinderzoektocht, een picknick in het park of zelfs overnachten op een unieke locatie, ontdek hier wat deze tuinen in petto hebben.

De Rozentuin van Coloma

Je moet niet naar Engeland varen om te kunnen genieten van prachtige tuinen. De rozentuin van Coloma in Sint-Pieters-Leeuw is een niet te missen pareltje op Belgische bodem. Het domein van 2,2Ha vind je op 10 kilometer van hartje Brussel. Deze rozentuin is op 15 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste van Europa.

 

View this post on Instagram

 

We went to pick up some second hand chairs near Brussels yesterday. The weather was gorgeous and the seller happened to live in a gorgeous little town, close to a huge public rose garden. She recommended we visit, so we made it into a little day trip! Lovely place for a peaceful stroll or a picnic. For those who asked on my stories: the dress is another fav from @sheinofficial! Link: http://shein.top/u2z11cp and product ID: 1071042. Size down, I got it in a medium and could have definitely gotten a small. And if you were to order, you can use my discount code Qstyling00 for 15% off! . #shein_eu #sheingals #belgianblogger #belgischeblogger #lookbook #wiw #styleblogger #personalstyle #personalstyleblogger #retrolook #retrostyle

A post shared by Annebeth Bels (@annebethbels) on

Tussen juni en oktober snuif je elke dag de geur op van 200.000 bloemen. Het kasteel op het historisch landgoed dateert van 1515 en werd in 1984 gerestaureerd tot cultuurcentrum. In het torengebouw huist een rozenmuseum. Als je hier buiten stapt, dan weet je van naaldje tot draadje hoe prachtige rozen ontstaan.

www.sint-pieters-leeuw.bewww.natuurenbos.be

De Museumtuin van Gaasbeek

Heb je al gehoord van wandelstokkool of aardbeispinazie? Nee? Breng dan snel een bezoek aan de Museumtuin van Gaasbeek. Voor groente- en fruitliefhebbers is dit een echte Tuin van Eden. Pruimensoorten die jaren geleden uitgestorven zijn en zeldzame soorten “leifruit” zijn maar een paar voorbeelden van wat de tuin te bieden heeft. Kasteeltuinen uit de 18de en de 19de eeuw dienden als voorbeeld voor dit uniek staaltje erfgoed. Voor kinderen is er een zoektocht met mascotte Tilia de bij. De tuin ligt binnen het domein van Gaasbeek en je kunt tegelijkertijd ook het bijhorende park en kasteel bezoeken.

 

View this post on Instagram

 

Het zomert @KasteelvanGaasbeek! #summervibes #flowers #castle #heritage #langweekend #zon #visitflanders #boeiendbelgie

A post shared by Kasteel van Gaasbeek (@kasteelvangaasbeek) on

In het kader van de COVID-19 maatregelen is reservering verplicht. Dat kan via de website kasteelgaasbeek.i-reserve.net

Opgelet! Wie kasteel én museumtuin wil bezoeken, trekt daar best drie uur voor uit (laatste combibezoek om 15.30 u.).

www.kasteelvangaasbeek.be - www.natuurenbos.be 

 

Het Park van Beervelde

De kasteeltuin is in 1873 aangelegd in Engelse landschapsstijl, volledig volgens de regels van de gulden snede. Het romantische park is afspiegeling van een ideaal natuurlijk landschap: vergezichten, bospartijen, weides, water en sprookjesachtige gebouwen. Het ziet er zo natuurlijk uit dat de bezoeker niet doorgeeft dat er heel wat onzichtbare ingrepen aan te pas komen om de vele biotopen in stand te houden. Tijdens je wandeling ontdek je een grote diversiteit aan planten en dieren. Half mei en half oktober is vinden in het park de internationaal gerenommeerde Tuindagen van Beervelde plaats.

Deze zomer kun je in het Park terecht in een van de pop-up bars voor een tapasbordje of een kleurrijke cocktail. Wil je met de kinderen picknicken, dan kun je een picknickmand reserveren en al dat lekkers oppeuzelen op een toffe locatie ergens in het park. In het koetshuis, een van de drie gebouwen, kun je dineren of lunchen (op reservatie).

Het park biedt ook een unieke locatie om te overnachten in een “getaway unit” van Tortiga. Meer info vind je op www.parkvanbeervelde.be/nl/overnachten-het-park

www.parkvanbeervelde.bewww.waasland.be/kasteelpark-van-beervelde

foto header: annebethbels

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen