Voor wie het nog niet wist: het internet werd eigenlijk speciaal voor katten uitgevonden en onze pluizige viervoeters zijn de échte sterren van het digitale universum. Denk je dat er in je eigen kat een echt internetfenomeen schuilt? Toont je kat buitengewone interesse in je ipad of iphone? Of is je kat gewoon op zoek naar een leuk digitaal speeltje? Met onderstaande apps maak je al die poezendromen waar.

1. Cat Snaps

Een foto nemen van je kat, het is niet altijd makkelijk. De pluizebollen lijken precies te weten wanneer je een foto wil nemen, en kijken op dat moment graag de andere kant uit. Dankzij Cat Spans hoef je niet de hele tijd achter je kat te hollen voor de perfecte foto; dankzij deze app maakt je kat namelijk helemaal zelf een selfie. De app gedraagt zich als een spelletje voor katten, met bolletjes, muisjes of insecten die over het scherm hollen. Wanneer je kat met zijn pootje op het scherm duwt, maakt de app een foto en neemt je kat dus een selfie. Levert de meest leuke kattenfoto’s op! (gratis, ios en android)

2. Telekitty

Zucht je soms ook liefdevol dat je zo graag de gedachten van je kat wil lezen? Met de gratis app Telekitty kan dat. Hoe het werkt? Als je een foto neemt van je kat, dan ‘scant’ Telekitty de hersenen van je kat; op die manier komt de app te weten welke diepzinnige overpeinzingen te kat wel niet heeft. Zijn gedachten kun je daarna illustreren met leuke stickers. (gratis, ios)

3. Human to Cat Translator

Nu je weet welke gedachten je kat heeft, is het misschien ook handig om effectief met je kat te kunnen communiceren. Dat kan met de Human To Cat Translator app. Die vertaalt wat je zegt naar het gemiauw van je kat. Zet je maar schrap voor urenlange – en ongetwijfeld heel boeiende – conversaties. (gratis, ios en android)

4. Paint for Cats

Wil je de artistieke talenten van je kat naar in de kijker zetten? Dan is de app Paint for Cats echt iets voor jou. Schuilt er echt een Picasso in je kat en heeft hij een meesterwerk afgeleverd? Dan kun je het schilderij ook printen en ophangen! (betalend, ios en android)

5. Cat Whistle Pro Trainer

Kan je kat wel wat extra opvoeding gebruiken? Dan is de Cat Whistle Pro Trainer hierbij een handig hulpmiddel. De app geeft je tips & trick over hoe je je lieveling goede manieren leert. Op de zetel kruipen, de lekkerste hapjes uit je bord willen stelen, Deze applicatie geeft tips en tricks hoe je je viervoeter kan opvoeden. Zo leer je onder andere hoe je ervoor kunt zorgen dat je poes niet meer op p de zetel kruipt of de lekkerste hapjes uit je eigen bord steelt. (gratis, ios en android)