Misschien denk je ook wel dat je kat de hele dag lekker ligt te slapen en alleen de deur uit gaat om even in de tuin van de buren te loeren. Mis poes! Dankzij een Australische studie waarbij katten gevolgd werden met een GPS, weten we nu precies waar katten uithangen als ze de deur uit zijn. En de resultaten zijn verrassend.

Voor het onderzoek kregen 13 katten 10 dagen lang een halsbandje met een GPS-tracker op. “Veel baasjes denken dat hun kat elke avond braafjes aan hun voeteinde ligt te slapen”, zei onderzoeker Peter Evans aan boredpanda.com. “Niets is minder waar. Sommige katten blijven in de buurt (10 tot 20 huizen verderop), maar één bepaalde kat ging doodleuk 3 kilometer wandelen.”

De onderzoekers gaven met gele lijnen op een kaart aan waar de katten de afgelopen 24 uur geweest waren. De studie werd uitgevoerd in het Australische New South Wales.

gps-tracker-cat-movement-map-lithgow-central-tablelands-local-land-services-1 gps-tracker-cat-movement-map-lithgow-central-tablelands-local-land-services-2 gps-tracker-cat-movement-map-lithgow-central-tablelands-local-land-services-3 gps-tracker-cat-movement-map-lithgow-central-tablelands-local-land-services-4 gps-tracker-cat-movement-map-lithgow-central-tablelands-local-land-services-5 gps-tracker-cat-movement-map-lithgow-central-tablelands-local-land-services-6 gps-tracker-cat-movement-map-lithgow-central-tablelands-local-land-services-7 gps-tracker-cat-movement-map-lithgow-central-tablelands-local-land-services-8