We kunnen er niet over zwijgen, maar katten maken zelfs de ergste baaldag goed. En wat is er leuker dan die schattige snoetjes te zien verschijnen op je Instagramfeed? Bovendien zijn er katten die echt instafamous zijn, met miljoenen volgers. Denk maar aan de onlangs overleden Grumpy Cat. Wij selecteerden de leukste en de schattigste!

1. Nala Cat

Nala Cat is een echte superster, met meer dan 4,1 miljoen volgers. Ze is een kruising van een cyperse kat en een Siamese en heeft een zeer bijzondere blik.

 

View this post on Instagram

 

How many 🍞 did you see? 🥰☺️

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat) on

2. Waffles

Grote ogen en kleine oren, dat is de kat Waffles. En natuurlijk een overload aan schattigheid! Bovendien staat hij in de top 10 van de Pet Influencers van Forbes. Wie kan dat zeggen?

 

View this post on Instagram

 

Happy Galentines day ! Tag a gal pal ❤️#galentinesday

A post shared by Waffles (@waffles_the_cat) on

3. Suki Cat

Deze wondermooie Bengaalse kat is een echte reiziger. Zijn baasjes nemen hem overal mee naartoe en die mooie plaatjes hebben de kat meer dan 1,4 miljoen volgers opgeleverd.

 

View this post on Instagram

 

Take my paw, and I’ll show you where the wild things are 😽✨

A post shared by Suki Cat (@sukiicat) on

4. Lil Bub

Lil Bub is niet moeders mooiste, maar wel schattig met zijn grote bolle ogen. Zijn kopje schittert op heel wat merchandise, waarvan de opbrengst naar dieren in nood gaat.

 

View this post on Instagram

 

BUB’s cuteness is unreasonable. #lilbub #iamlilbub

A post shared by Lil BUB (@iamlilbub) on

5. Cole and Marmelade

Twee poezen voor de prijs van één. Cole is pikzwart en Marmelade ros en ze zijn perfect complimentair. Twee gewone katten die graag video’s maken.

 

6. BenBen

BenBen of de saddest cat on the internet heeft constant een triestige blik, door een aandoening. Maar dat laat hem niet na om heel wat schattige foto’s te posten.

7. Smoothie

Smoothie is de Queen of Fluff, zo zegt ze zelf. Haar fluffigheid heeft haar 2 miljoen volgers opgeleverd, zonder dat ze daar veel moest voor doen.

 

View this post on Instagram

 

Feeling cute, might conquer the world later.

A post shared by Smoothie the Cat (@smoothiethecat) on

8. Venus the Two Face Cat

Venus is een heel speciale kat, met twee gezichten. De ene helft is zwart, de andere ros, wat haar bijzonder fotogeniek maakt.

9. Coffee aka Mr. White

Helemaal wit en met schattige grote ogen, dat is Coffee. Hij is vier jaar oud en overwon zelfs kanker!

 

View this post on Instagram

 

Did you know that approximately 12 million cats and dogs are diagnosed with cancer each year in the United States? I’m a cancer survivor so I will always support foundations like this! @morrisanimalfoundation has funded pet cancer research for nearly six decade and has funded more than 300 cancer health studies all to benefit the animals we love. @morrisanimalfoundation has funded more than $25 million in animal cancer research to benefit dogs, cats and horses. Up until June 30th, the PetCo Foundation and Blue Buffalo will match donations up to $200,000. Visit the link in my bio to learn more about this amazing foundation and find out how a small donation can save a life #StopCancerFurever

A post shared by Coffee aka Mr. White (@white_coffee_cat) on

10. Smushball

Drie pootjes, maar wel stoer, dat is Smushball. En heel veel haar! Hij heeft ook een kleine zus (@peenyhoudini).

 

View this post on Instagram

 

Feeling sassy 💁🏻‍♀️ #sassysaturday

A post shared by Smushball (@smushball) on