Kayla Itsines heeft wereldwijd al heel wat vrouwen aan een strak bikinilijf en een stevige portie zelfvertrouwen geholpen. Het fitnessfenomeen helpt je met haar boek ’28 dagen bikini body guide’ aan jouw ultieme droomlichaam. Het boek bevat héél wat lekkere maar vooral gezonde recepten.

Het boek bevat meer dan 200 recepten, maaltijdplanners en work-outs. “Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Mijn maaltijdplan is flexibel en gaat uit van een uitgebreide variëteit van voedsel uit alle zes voedingsgroepen: granen, fruit, gezonde vetten, groenten en peulvruchten & mager vlees, vis, eieren of vleesvervangers”, vertelt Kayla. In haar boek vind je tal van handige tips en schema’s. Wij delen graag ons favoriete recept: Vietnamese rolletjes.

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes“Vietnamese rolletjes: een van mijn favorieten, omdat ze vol smaak zitten. Maak ze de volgende keer dat je eters krijgt – zo eenvoudig!”
Voorbereiding 15 minuten + 10 minuten weken + bereiding 4 minuten

 Ingrediënten voor 1 persoon

– 25 g mihoen
– oliespray
– 2 grote eieren, licht losgeklopt
– 4 kleine rijstvellen
– ½ middelgrote komkommer, in dunneplakjes
– 1 kleine handvol taugé
– ½ middelgrote wortel, in dunne plakjes
– ¼ middelgrote rode paprika, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
– vers korianderblad (optioneel)
– zoutarme tamari of sojasaus, om erbij te serveren

Zo maak je het klaar

Doe de mihoen in een hittebestendige kom en schenk er kokend water over. Laat 10 minuten staan en roer de mihoen los met een vork. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en zet weg om af te koelen. Snijd de mihoen na het afkoelen in kleinere stukjes.

Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en spray er wat olie in. Schenk de eieren erin en draai de pan rond zodat de bodem ermee bedekt raakt. Bak 1-2 minuten of tot het ei gestold is. Laat de omelet op een bord glijden en laat afkoelen. Snijd de omelet dan in dunne reepjes.

Leg de rijstvelletjes, omeletreepjes, mihoen en de groenten op een schoon aanrecht.

Vul een grote kom met warm water voor de rijstvelletjes. Werk steeds aan één rolletje tegelijk: doop een rijstvel 1 seconde in het water, zodat het zacht wordt. Als je een rijstvelletje te lang in het water legt, wordt het te zacht en scheurt het.

Leg het rijstvelletje op een snijplank en schep er een vierde deel van de mihoen, omelet en groenten op, op ongeveer een derde van de onderkant. Leg er als je dat wilt ook wat korianderblad op. Vouw de onderkant van het rijstvelletje over de vulling heen, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Leg het rolletje weg met de naad naar beneden en maak de rest van de rolletjes zodat je er vier hebt.

Geef er een klein schaaltje tamari of sojasaus bij, om de rolletjes in te dopen.

The Bikini Body_omslag_def3.indd

 

 

 

28 dagen Bikini Body Guide
Auteur: Kayla Itsines
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Nederlandstalig | 400 pagina’s  | 9789021565217

 

 

 

LEES OOK: S.O.S. bikinibody: strak in 6 tot 12 weken met een fitnessgids voor thuis