Kerstgeuren

85

24 DECEMBER 2013 | De kans is groot dat je vanavond bezoek krijgt van familie en vrienden. Om je huis extra gezellig te maken presenteert luxe-geurhuis Amouage drie nieuwe geurkaarsen met de inspirerende namen ‘Hope’, ‘Love’ en ‘Happy’. Creatief directeur Christopher Chong verkent met deze collectie het helingsproces dat je na het verlies van een beminde doormaakt. Helemaal in de sfeer van Kerstmis, gaat de helft van de opbrengst naar een goed doel.

amouagefinal

Chong legt uit dat het verlies van een zielsverwant een blijvend spoor nalaat, maar dat je iemand slechts echt kunt eren door dankbaar terug te denken aan de beminde en zijn of haar manier van leven. Voor de creatie van deze kaarsen, die troost en rust schenken door dierbare herinneringen op te roepen, vertrok Chong vanuit een persoonlijke ervaring: het verlies van zijn soulmate, zijn hond Georgie. De creatie van de kaarsen was Chongs rouwproces en als nagedachtenis aan Georgie heeft hij de geurcollectie ‘Midnight Flowers’ gedoopt, naar haar stamboeknaam.

Hoop, liefde en blijdschap

Hope, de eerste van vele emoties van het helingsproces, heeft een bloemenhart van roos, viooltje en ylang ylang, volgend op een krachtige, kruidige aanzet van peper, gember, kardemom en komijn. De rust van wierook, patchoeli, sandelhout en eikenmos vormt een serene basis.

De topnoten van Love, frisse grapefruit, sinaasappel en aldehyde, gaan over in een diep hart van roos en patchoeli. vanille, muskus en cistus scheppen een troostend gevoel van warmte.

Happy roept met zijn mix van kruidige geuren en houtnoten levendige herinneringen op. Zalig warme topnoten van kaneel, kruidnagel en nootmuskaat vertolken samen met een hart van roos, heliotroop, pruim en amandel, de dierbaarste herinneringen aan het leven van een beminde. De basis voltooit het helingsproces met de blijvende, frisse accenten van den, patchoeli, sandelhout en vanille.

Voor het goede doel

De helft van de opbrengst van de Midnight Flower Collection wordt geschonken aan een organisatie die geleidehonden voor slechtzienden en mensen met een beperking opleidt. Chong wenst elk hond-mens-duo eenzelfde onverbrekelijke band toe die hij met Georgie heeft gedeeld.

De kaarsen zijn speciaal samengesteld uit de beste minerale was, om een zo sterk mogelijke geur te verspreiden en een royale 40 uren te branden. Ze worden gepresenteerd in houders van geel, wit en rood Italiaans glas. Ze zijn verkrijgbaar vanaf midden december 2013 in deze verkooppunten en kosten 80 euro voor een exemplaar van 195 gram.

Ine D’hoe