Wat is er leuker dan tijdens de kerstvakantie een kerstmarkt te gaan bezoeken? En omdat het niet altijd in het binnenland moet zijn, stellen we drie must-visit kerstmarkten voor net over de grens. Arras, Düsseldorf en Den Haag laten zich perfect combineren met een verlengd weekendje net over de grens. De drie steden hebben zoveel meer te bieden dan een traditionele kerstmarkt vol smikkelkraampjes, souvenirshops en glühwein.

1. Arras (Frankrijk)

Waarom? Deze Noord-Franse stad is niet enkel de trotse bezitter van een authentieke Grote Markt vol Vlaamse invloeden, ze herbergt al vele jaren één van de gezelligste kerstmarkten ten noorden van Parijs. Naast het befaamde reuzenrad, de rodelbaan en de ijspiste is het dit jaar uitkijken naar het gloednieuwe Ice World-concept, waarbij een feeëriek universum met ijssculpturen en licht wordt gecreëerd. Op de befaamde Grand Place voorziet men dit jaar zelfs een kabelbaan.

Afstand tot Brussel? 150 km.

Info: www.arras.fr

2. Düsseldorf (Duitsland)

Waarom ? De kerstmarkt van Düsseldorf zit verspreid over 7 thematische kerstmarkten, op loopafstand van elkaar verwijderd. Los van die kerstmarkten baadt het volledige centrum van Düsseldorf in een gemoedelijke kerstsfeer vol warmte en Duitse gemütlichkeit. Met de uitbundig versierde Königsalle telt Düsseldorf dé meest exclusieve winkelstraat van Duitsland, speciaal voor jou verpakt in een verleidelijke kerstoutfit.

Afstand tot Brussel: 205 km.

Info: www.duesseldorf-tourismus.de

3. Den Haag (Nederland)

Waarom ? De Royal Christmas Fair vindt plaats in het historische hart van Den Haag, meer bepaald De Lange Voorhout, een gezellige stadsboulevard die zich op een paar passen van het Binnenhof (de Nederlandse regering), het Paleis Noordeinde (het koninklijk paleis) en het gezellige wandel-winkelcentrum van Den Haag bevindt. De markt is sfeervol ingevuld tussen statige herenhuizen, musea en regeringsgebouwen. Wie wil uitwaaien, trekt naar het nabijgelegen strand van Scheveningen.

Afstand tot Brussel: 175 km.

Info: www.royalchristmasfair.nl

(foto: Dusseldorf Tourismus)