Voor wie tijdens de komende feestdagen zelf in de potten wil roeren en nog overheerlijke receptjes zocht: voor Braunhousehold stelde Claudia Van Avermaet een feestmenu samen dat om duimen en vingers af te likken is zonder dat je daarvoor uren in de keuken moet doorbrengen. En bonus: de receptjes zijn makkelijk en haalbaar voor iedereen!

Virgin Pink Mojito

2 personen – werk: 5 min

Dit heb je nodig:

  • ½ pompelmoes, vruchtvlees
  • 2tl honing (optie als je de siroop niet gebruikt)
  • 1-2el pompelmoessiroop
  • Spuitwater of plat water
  • Verse munt
  • Crushed iced

Zo maak je het:

  • Haal het vruchtvlees uit je pompelmoes.  Maal het eventueel fijn in je blender.
  • Gebruik je geen siroop dan kan je hier 2tl honing toevoegen.
  • Verdeel het over de glazen.  Doe er de pompelmoessiroop bij als je geen honing hebt gebruikt.
  • Maak je crushed ice in je Braun Multiquick en voeg ze toe aan je glazen.  Werk af met verse munt.
  • Vul aan met spuitwater of plat water.  Werk af met verse munt en serveer.

Witloopsoep met appel en garnalen

 

4 personen – werk: 20-25 min

Dit heb je nodig:

  • 800g witlof
  • 1 rode ui of witte ui
  • 2 prei, schijfjes
  • 1 appel
  • 1,5l groentenbouillon
  • 120g garnalen
  • Tijm

Zo maak je het:

  • Neem een grote gietijzer pot met een scheut olijfolie.
  • Snijd de ui en de prei fijn in schijfjes. Doe ze in de pot en stoof aan.
  • Snijd het achterste van je witlof weg. Snijd de stronk in vier stukken en stoof mee aan in de pot.  Schil de appel en snijd deze in stukken meng onder de groenten. Leg aan met de groentenbouillon.  Laat je soep even doorkoken tot het witlof zacht is. Mix je soep met je staafmixer.  Kruid af met de tijm, peper en zout.
  • Serveer met de garnalen, stukjes fijn gesneden appel en tijm.

Hertenstoofvlees met quinoakroketjes en brunoise van knolselder

4 personen – werk: 20-25 min – stooftijd: 90 tot 120 min

Dit heb je nodig:

Hertenstoofvlees

  • 800g hertenstoofvlees
  • 3 wortels
  • 2 rode uien
  • 250g champignons
  • 2 teentjes look
  • 120g bosbessen confituur
  • 2 sneetjes peperkoek
  • Stukje pure chocolade
  • 1-2el maizena of arrowroot
  • Tijm, laurier
  • 1l wildbouillon
  • Peper en zout

Quinoakroketjes

  • 200g quinoa, ongekookt
  • 400g zoete aardappelpuree
  • 50g speltmeel
  • Handvol verse peterselie, fijngesneden
  • 3-4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 teentje look
  • Peper en zout

Knolselder brunoise

  • 1 knolselder
  • 2 lente-uitjes
  • 2tl paprikapoeder
  • 1 rode ui
  • Peper, zout

Zo maak je het:

  • Kook je quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  • Leg 4 zoete aardappels in de oven op 180°C gedurende 45-50 min of gebruik je microgolfoven 4-5 min op 700watt, draai en herhaal.
  • Neem een grote gietijzer pot met een scheut olijfolie.
  • Doe de wortels in je Braun multiquick met brunoise accescoire. Doe ook de rode ui door de brunoise snijder. Snijd de champignons fijn. Plet de knoflook fijn. Stoof alles aan met de olijfolie. Voeg er het hertenstoofvlees aan toe.  Laat dit bruin kleuren.
  • Voeg er de wildbouillon aan toe. Meng er de bosbessen confituur onder en de chocolade.
  • Verkruimel er de peperkoek over en laat je stoofvlees 1,5 uur tot 2 uur pruttelen op een zacht vuur.
  • Neem je zoete aardappelpuree en gekookte quinoa.  Meng deze samen in een grote kom. Doe er het speltmeel, de fijn gehakte peterselie, de lente-uitjes en de look bij.  Meng alles goed onder elkaar.  Kruid goed af met peper en zout.  Dit is belangrijk!
  • Rol er ronde kroketjes van en plaats deze op je bakplaat met bakpapier.  Plaats deze 45-50 min in de oven op 180°C.
  • Snijd de knolselder in de dikke plakken.  Schil er de buitenste rand af en snijd hem doormidden voor in de brunoise snijder.
  • Neem een pan en bak de knolselder aan met olijfolie.  Voeg er de lente uitjes, rode ui aan toe en kruid af met paprika poeder, zout en peper.

FOODPREP: Zowel de hertenragout als de zoete aardappelkroketjes kan je al op voorhand voorbereiden of klaarzetten, zodat je tijdens de avond kan genieten.

Claudia Van Avermaet is ambassadrice voor Braunhousehold, en dat is niet zonder reden. Voor het maken van deze (en andere) gerechtjes, is de Braun MultiQuick 9X een handig hulpmiddel: het toestel is voorzien van een krachtige motor waarmee je eenvoudig de hardste ingrediënten in de lekkerste creaties verandert. Het nieuwe MultiQuick 9-Systeem is uitgerust met een veelzijdig assortiment aan nieuwe, geavanceerde technologieën en nog meer geweldige accessoires.

thepowerloft.mebraunhousehold.com