Aardappelen die snel bruin worden, water dat steevast overkookt … Het zijn kleine ongemakken die je met enkele kleine trucjes makkelijk kan vermijden. Volgende keukenkneepjes zijn zeker het proberen waard.

1. Aardappelen wit houden

Als je je aardappelen al wil schillen maar nog niet wil koken, kan je ze het best bedekken met koud water. Zo zullen ze niet verkleuren.

2. Bananen langer bewaren

Bananen worden snel bruin als ze allemaal bij elkaar liggen. Als je hun uiteinde verpakt in plastic wordt dat proces vertraagd. Nog beter is het om ze allemaal apart te bewaren.

3. Avocado vierendelen

De meesten snijden een avocado in twee stukken en beginnen dan een oorlog met de pit om die eruit te krijgen. Snijd je de avocado echter in vier delen, dan kan je de pit er zonder problemen uithalen. Het is zo ook heel makkelijk om de schil er af te snijden.

4. Opwarmen zonder uit te drogen

Als je eten opnieuw opwarmt, komt het vaak uitgedroogd uit de microgolfoven. Door een glas water erbij te zetten, voorkom je dat.

5. Pasta opwarmen

Als je pasta opnieuw opwarmt, is de binnenkant meestal ijskoud en de buitenkant van de aaneengeplakte massa gloeiend heet. Door in het midden van het bord een gat te maken – alsof je een donut maakt – zal alles evenredig opwarmen.

6. Vers blijvende cake

Een cake droogt nogal snel uit langs de zijkant. Door een sneetje brood op de ‘open’ kant te prikken met tandenstokers blijft het vers.

7. Creatief met kruidenrestjes

Het is zonde om je overschot aan gesneden kruiden in de vuilnisbak te gooien. In plaats daarvan kan je het invriezen in de ijsblokjesvorm. Je kan het opvullen met water, olijfolie of bouillon.

8. Schone microgolfoven

De microgolfoven kan nogal wat hardnekkige vlekken hebben, zoals van aangekoekte etensresten. Leg een natte spons in het toestel, laat het een minuutje draaien en het wordt een makkie.

9. Nieuwe-oude houten lepel

Houten lepels kunnen na een tijdje verkleuren of stinken. Laat ze koken in een pot water en laat de lepel drogen in de zon.

10. Schimmelvrije spons

Laat je spons drogen door ze op te hangen. Als je ze plat neerlegt, wordt de spons veel sneller vies door bijvoorbeeld schimmel.