De keuzestress voor de perfecte feestoutfit slaat tijdens de eindejaarsperiode bij heel wat vrouwen én mannen toe.  Jody Van Geert to the rescue! Als stylist van een hele resem BV’s heeft hij bakken ervaring. Hij is dus dé geknipte persoon om ons zijn ultieme tips te geven.

Dé vrouwentrend: make it bigger

Met een little black dress zal je bal niet misslaan, maar deze eindejaarsperiode zijn gedurfde kleuren zoals lila en rood trending. Bovendien zijn de seventies helemaal terug van weggeweest. speciale mouwen, grote strikken, maxirokken met een drukke bloemenprint: het kan en mag allemaal. Samengevat: there are no limits. Alles mag wat exuberanter, maar dan wel op een draagbare manier

Tip1:  portie glam:  Met de afwerking kies je zelf de wow-factor. Sobere juwelen of statement oorbellen: het glam gehalte bepaal je helemaal zelf.

Tip 2: less is more:  Wat je amper nog ziet, zijn naveldiepe decolletés. Tegenwoordig zijn vooral rugdecolletés helemaal hip. Of er worden doorschijnende stofjes gebruikt, zodat het allemaal wat suggestief blijft.

Tip 3: feestelijke sneakers: Geen zin om hoge hakken te dragen? Hoeft helemaal niet, de sneakerhype is nog volop bezig. Bovendien kan je kiezen voor sneakers met franjes, fake fur of glitters. Zo blijft het allemaal wat feestelijk.

Tip 4: back to the basics:  Investeer in een goed en tijdloos basisstuk. Dat kan je telkens afwerken met goedkopere bovenstukken en accessoires. Een zwarte tule rok kan je bijvoorbeeld met heel wat combineren: van een body met kant tot een hemdbloes. Je look zal steeds feestelijk zijn, maar je kan zelf kiezen hoe klassiek of gedurfd je het maakt.

Dé mannentrend: laat het hemd hangen

Smokingjasjes met de revers in een andere kleur of stofje zijn een grote hit in de herencollecties. Het straalt een soort klasse uit die zeker past bij de feestperiode, maar het oogt tegelijk modern. Ook prints zoals bloemen zijn een voltreffer, maar hou het bij 1 eyecatcher. Een volledige outfit in een drukke print is een beetje te veel van het goede.

Tip 1: het perfecte basisitem:  Mannen kunnen investeren in een kwalitatieve jeans met een goede pasvorm. Eens je die hebt, kan je afwisselen met hemden en een fancy blazer. Met 1 goede jeans kan je veel meer looks creëren dan met 1 duur hemd  of blazer.

Tip 2: it’s all about the details:  Mannen die eens iets anders willen dan een saai kostuum, raad ik een coltrui aan. Op een jeans of kostuumbroek straalt het klasse uit, het heeft een afslankend effect en het is eens iets anders dan een hemd.

Tip 3: het juiste accent: Kies de juiste schoenen. Met schoenen kan je een outfit helemaal afwerken of het juiste accent leggen.

Stylist Jody Van Geerts: “Ik maak deel uit van het circus”

Kleed jij je graag op voor de feesten?
Ja! Ik raad het ook aan: je hoeft je niet uren lang op te tutten, maar een beetje moeite in je outfit steken is een teken van respect voor de gastvrouw en –heer. Feest je mee, dan maak je nu eenmaal deel uit van het circus. Bovendien is er helemaal niks verkeerd met iets speciaals te maken van de feestdagen. Als je alles banaliseert, welke grote momenten blijven er dan nog over? Ik maak van kleine momenten liever grote feestjes. En dus steek ik heel wat moeite in mijn outfit.

Is een killer outfit volgens jou per se ongemakkelijk?
Zeker niet, vrouwen die zich vooral gemakkelijk willen voelen, maar geen nauw aansluitend kleedje willen dragen, kunnen bijvoorbeeld een jumpsuit dragen. Het heeft een sporty vibe, maar is vaak afgewerkt met stijlvolle materialen. Met de afwerking kies je zelf de wow-factor. Een sneaker of zwarte pumps, sobere juwelen of statement oorbellen: de finishing touch bepaal je helemaal zelf.

En wat is jouw tip voor mannen die een hekel hebben aan ‘strak in het pak’?
Kies voor een zwarte jeans. Het is niet zo stijf als een kostuumbroek, maar ook niet zo casual als een gescheurde jeans. Met een hemdje (zonder das of strik) en een blazer werk je de outfit helemaal af.

Beelden: Liu Jo & Strellson