Ben je dol op die tekeningen en knutselwerkjes die je kinderen gemaakt hebben? Maar als je kleintjes iedere week een stapel nieuwe kunstwerkjes van school mee naar huis brengen, kan die koelkastdeur een beetje overvol worden. Hoe hou je toch je interieur opgeruimd en geef je deze creaties een mooi plaatsje in je interieur?

Maak van deze kindertekeningen de blikvanger in huis door ze een prominente plaats te geven in je interieur. Kies samen met je kind de mooiste uit. De overige kunstwerkjes kun je bewaren in een map of doos. Om de zoveel tijd vervang je deze blikvangers door nieuwe creaties van je kind. Zo krijgen de kunstwerkjes toch een stijlvol plekje in je huis.

Hang ze op!

Je kunt aan een kale wand in huis een waslijn vastmaken. Hier hang je een aantal kunstwerkjes van je kinderen aan op. Geef de muur een leuk likje verf. Zo besteed je een wand in je huis volledig aan de kinderwerkjes en blijft de rest van je interieur veilig.

Inlijsten

Je kunt er ook voor kiezen de mooiste in te lijsten. Koop een paar mooie lijsten in verschillende groottes voor variatie. Hang ze op een mooi plekje in je huis op. Zo zijn de tekeningen van je kleine een echte eyecatcher in je interieur.

Wasknijpers

Heb je alleen wasknijpers in huis? Plak die dan aan de muur vast. Zo hang je de kinderwerkjes zelfs mooier en stijlvoller op dan wanneer je een touw gebruikt. Plak met een lijmpistool een kant van de wasknijper aan de muur vast. Zo kun je de tekeningen van je kinderen ertussen klemmen. Let wel op dat je alle wasknijpers op gelijke hoogte vastlijmt.

Kinderkamer

Vind je het zonde om alle andere tekeningen en werkjes van je kind te bewaren in een doos of map? Besteed dan een muur in je kinderkamer aan deze werkjes. Behang een wand in de kamer vol met deze pronkstukjes. Samen met je kind kun je de mooiste uitkiezen en die aan de muur hangen.

Geen plaats?

Vind je echt geen plek in je huis om deze werkjes op te hangen? Plak ze dan aan de binnenkant van een kastdeur. Zo blijft je huis opgeruimd en word je toch meerdere malen per dag herinnerd aan je kleine Picasso.

Auteur: Yvonne Kuiken / Foto’s: Getty Images