Kipfilet opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat

7737

22 APRIL 2013 | Pascale Naessens is hot! In april verklappen we dan ook elke maandag een recept uit haar heerlijk gezonde boek ‘Puur genieten en toch gezond en slank’. Deze week maken we… Kipfilet opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat!

pascale3_5_0464

Hoe lang werk je er aan?
20 minuten – Gaartijd: 35 minuten

Wat heb je nodig?
2 kipfilets
1 grote tomaat
300 g spinazie
2 bosjes basilicum
citroen
takjes rozemarijn
olijfolie

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilets overlangs in tweeën. Leg ze op een plat vlak en leg er plasticfolie over. Klop met een plat vlak, bijvoorbeeld het lemmet van een groot mes, de filets platter zodat ze groter worden. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de spinazie in een goede scheut olijfolie. Voeg, als die geslonken
is, het basilicum toe (ook in de bloemknopjes en de malse takjes zit veel smaak). Kruid met peper en zout.
Snijd de tomaat in plakjes. Leg een laagje spinazie, een laagje tomaat en een takje rozemarijn tussen elke kipfilet en bind ze dicht met keukentouw. Zet ze 30 minuten in de oven. Serveer de kipfilets met wat schijfjes citroen.

Tip: rozemarijn
Als je rozemarijn tussen de filets meebakt, kan die niet verbranden. Maar de lekkerste rozemarijn krijg je door die even in olie te wentelen en de laatste 5 minuten mee te laten garen in de oven. De rozemarijn wordt dan heerlijk knapperig.

Puur genieten en toch gezond en slank’ is uitgegeven bij Lannoo en kost 24,99 euro.

3D puur genieten