Kipslaatje met yoghurt-currydressing in twintig minuten

2107

7 APRIL 2014 | Slaatjes zijn niet saai! Dat zullen wij de komende vier weken bewijzen met vier heerlijke recepten uit het boekje Super Slaatjes. En niet onbelangrijk: je kunt ze allemaal in minder dan twintig minuten klaarmaken. Het derde slaatje is er eentje met kip en yoghurt-currydressing. Snel en lekker!

kipcurry (Large)© Ann Vertriest

Dit heb je nodig voor 4 personen:
– 450 g kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie om te bakken
– 1 klein blikje maïs (van 140 g)
– 1 krop (ijsberg)sla
– 150 g sojascheuten
– 1 koffielepel kerriepoeder
– 200 g Griekse yoghurt (of volle yoghurt)
– 1 bakje preischeutjes
– peper en zout

Zo maak je het:
– Snijd de kipfilets in stukjes, kruid met peper en zout en bak ze gaar in olijfolie.
– Laat de maïs uitlekken. Was de sla, hak in grove stukken en verdeel over de borden.
– Doe op elk bord een handje soyascheuten, wat maïs en kippenblokjes.
– Meng het kerriepoeder onder de yoghurt.
– Werk de salade af met de dressing en de scheutjes. Serveer meteen.

Smakelijk!

SlaatjesCover

Super Slaatjes is een boekje vol lekkere en gezonde recepten. Voor elk seizoen zorgde Ann Vertriest voor enkele eenvoudige slaatjes met seizoensingrediënten.

Super Slaatjes – Ann Vertriest – ISBN 9789022329610 – 14,99 € – 120 blz.

Marlies Strubbe