Kirilove for Essentiel

478

27 FEBRUARI 2014 | Het was al even geen geheim meer dat Tiany Kiriloff, fashion editor voor Belmodo.tv en fashionista pur sang, haar naam zou verbinden aan Essentiel. Via Instagram konden Tiany’s volgers al hier en daar een sneak peek opmerken van haar collectie voor Essentiel. Wel verrassend: deze SS14 capsule collectie wordt een moeder-dochter collectie.

Tiany en haar dochters, Yéléna en Eloise, zijn onafscheidelijk. De meisjes groeiden op met de spreekwoordelijke paplepel der mode. Ze kijken op naar hun mama en laten zich – net zoals haar – graag gaan in hun kleerkast en voor de camera. Deze samenwerking was dan ook de ideale gelegenheid om de mini-me’s een outfit als mama aan te meten.

Een deel van de collectie is verkrijgbaar in zowel kinder- als damesmaten, maar de collectie bevat ook stuks enkel voor de meisjes of mama.

Tiany vond inspiratie in haar eigen frivole en eclectische kleerkast en voegde er de nodige vrolijke snoepkleurtjes aan toe voor de meisjes. Denk bloemenprints en schattige volumes op een grafische manier gebracht en onderling perfect combineerbaar. Ook aan schoenen dacht Tiany: in mama- en meisjesmaten. De pastelkleurige juwelen daarentegen zijn enkel voor dames, maar misschien mogen de dochters ze wel eens lenen?

Leuk detail: de tekeningen zijn van de hand van Yéléna en Eloise. Ook de bloemenprint werd door Tiany en beide meisjes samen uitgewerkt.

De collectie ligt midden april in alle Essentiel boutiques en zal ook verkrijgbaar zijn via de Essentiel webshop.