Na de winter kun je last hebben van extra droge lippen, velletjes en in het ergste geval ook kloofjes. Belangrijk is om jouw lippen nú goed te verzorgen. Zo zijn ze helemaal om te zoenen als de lente begint.

Weet dat je lippen slechts uit vier hoornlaagjes bestaan, tegenover 14 laagjes bij de huid. Ze bevatten daarenboven geen talgklieren om ze van een beschermend laagje vet te voorzien en geen pigmentcellen als bescherming tegen de zon. Geen wonder dus dat je lippen vaak schraal en droog aanvoelen. Extra verzorging is dus geen luxe maar een noodzaak.

Investeer in een goede lippenbalsem

Ook als je (nog) geen droge lippen hebt, is het aan te raden een goede lippenbalsem te gebruiken. En weet wat je smeert: een goede balsem bevat geen schadelijke stoffen, hydrateert de lippen, herstelt ze en zorgt voor extra bescherming.

Gebruik voor het wassen zeep of andere reinigingsproducten kunnen je lippen uitdrogen. Gebruik daarom een (kleurloze) lippenbalsem voor het wassen van je gezicht, als extra bescherming.

Scrubben

Met een zachte lipscrub kun je velletjes verwijderen. Geen scrub voorhanden? Gebruik dan een schone tandenborstel om je lippen zachtjes te masseren. Trek in geen geval de velletjes af, zo kunnen wondjes en kloofjes ontstaan. Komen daar bacteriën in, dan is een infectie niet onwaarschijnlijk.

Combineer kleur en verzorging

Wil je jouw lippen accentueren, kies dan voor een lippenbalsem met een kleurtje. Deze drogen je lippen niet uit, bevatten voedende bestanddelen én beschermen je lippen. Niets dan voordelen dus. Een gekleurde lippenbalsem in je handtas is een must!

Onder je lipstick

Wil je toch wat lippenstift dragen? Breng dan wat lippenbalsem onder je lipstick aan. Je lippen worden extra verzorgd en de kleur van je lippenstift komt veel beter uit. Mooi én handig dus.

Tekst: Nina Tack