Mooie warme dagen … we genieten er allemaal van en liefst zweetvrij! En daar kan de keuze van je kledij bij helpen. Met onze tips bied je de zomerse temperaturen fashionable het hoofd.

1. Wit of zwart

Draag je nu beter wit of zwart tijdens warme dagen? Voor beide valt wel iets te zeggen. Wit weerkaatst beter de zonnestralen maar ook jouw eigen lichaamswarmte waardoor je dus minder makkelijk afkoelt. Zwarte kleding absorbeert dan weer zowel de warmte van de zon als van je eigen lichaam. Je kan dus best wel donkere kleuren aan tijdens hete dagen tenminste als het kledingstuk wat luchtig zit.

2. De juiste stof

Naast de kleur speelt ook de stof van je kledij een rol. Synthetische kledij als nylon of polyester probeer je best zoveel mogelijk te vermijden. Kies daarentegen eerder voor licht katoen, zijde en linnen om tijdens tropische dagen te dragen. Zelfs zomerwol kan, het is tenslotte een ademende en sneldrogende stof.

3. Niet te strak

Tuurlijk wil je pronken met jouw figuur door strakke kledij te dragen maar tijdens zonnige dagen kies je toch beter voor wat luchtiger kledij. Te strakke kleding zorgt ervoor dat je moeilijker lichaamswarmte kwijtkan en je het dus eigenlijk nog warmer krijgt. Je hoeft trouwens geen schrik te hebben om er als een ‘pattatenzak’ bij te lopen: de zomercollecties tellen heel wat leuke stuks die flatterend zijn voor jouw figuur!

4. Draag laagjes

Een gouden tip die zowel winters als zomers werkt in ons landje en die ervoor zorgt dat je steeds voorbereid bent op ons ‘flexibele’ Belgische weer. Neem als je de deur uitgaat een vestje of truitje mee dat je zo op jouw jurkje, topje of jumpsuit kunt dragen. Ideaal voor wanneer het weer plots omslaat of voor ’s avonds op een terrasje. Met een leuk zomersjaaltje en een toffe zomerhoed of -pet  sla je twee vliegen in één klap: je bent beschermd tegen zon en wind en deze accessoires geven jouw look die extra touch.

Laat je alvast inspireren door deze looks!