De kleerkast. Bij velen is een grote chaos. En waar hebben we ‘s ochtends vroeg geen zin in? Juist ja! Je kan jezelf echter veel tijd besparen door alles een logische plaats te geven zodat je al wat je nodig hebt snel terugvindt. En wij gaan je daarbij helpen!

1. Kapot?

Het begint natuurlijk allemaal met een opgeruimde kast. Voor je begint te sorteren, haal je alle stuks die je niet meer draagt of kapot zijn eruit. Je zal schrikken van hoeveel stuks er in jouw kast hangen zonder dat ze er ooit nog uitkomen.

2. Winter – zomer

Verdeel ook je winter- en zomerkleding. Wat je dit seizoen toch niet meer zal dragen, kan je onmiddellijk in dozen steken en opbergen. Zo heb je ineens een overzicht van wat allemaal een plaatsje moet krijgen en hoeveel plek je voor alles nodig hebt.

3. Kleerhangers

Nu kan je beginnen met ordenen. Je gebruikt het beste dezelfde kleerhangers. Dat ziet er overzichtelijker uit en het neemt minder plaats in.

4. (Onder)goed gesorteerd

Hang en leg alles per soort. Broeken bij broeken, jurkjes bij jurkjes enzovoort. Dat maakt het veel makkelijker om alles terug te vinden en om outfits samen te stellen. Ook ondergoed kan je ordenen. Leg alles weer per soort en geef alles een plaats in de lade.

5. Schoenen in dozen

Heb je heel veel schoenen en slaag je er maar niet in het overzicht te behouden over wat je allemaal in huis hebt? Steek ze dan allemaal in afzonderlijke schoendozen en kleef op de doos een foto van het paar. Zo kan je snel die schoenen nemen die bij je #ootd passen.