Nog een goede maand en de winter is officieel voorbij. Hoogtijd om onze kleerkast onder de loep te nemen. Zwier oude kleren de deur uit en ga voor een gestructureerde kleerkast. Met deze 3 tips vind je jouw favoriete jurkje of pulletje alvast sneller terug dan voordien.

Kleren sorteren hangt af van persoon tot persoon. Jouw voorkeuren, gewoontes, maar ook de afmetingen van jouw kleerkast spelen natuurlijk een rol. Tijd om jouw kleerkast te ordenen naar jouw voorkeur. Hier alvast enkele tips om het goed te doen!

1. Neem afscheid

Een eerste tip voor mensen met een kleinere kleerkast is daarom: neem afscheid. Afscheid nemen doet pijn, maar moet gebeuren. Kledingstukken die je amper draagt, maar toch wil houden, kan je gerust opvouwen. Zo heb je op zijn minst genoeg kleerhangers vrij om andere top-kledingstukken omhoog te hangen. En dit brengt ons bij de volgende tip …

2. Kleerhangers efficiënt leren gebruiken

Er zijn verschillende manieren om kleerhangers een betere functie te geven in jouw kleerkast. Zo hang je de kleren die je het vaakste aandoet best aan een kleerhanger. Dit biedt meer overzicht en zo is het ook handiger om jouw outfit samen te stellen. Tijdens de zomer is het bijvoorbeeld beter om winterkleding niet aan kleerhangers op te hangen, maar deze ruimte vrij te houden voor zomeroutfits.

Naast ordenen per seizoen, kan je jouw outfit voor de komende dagen al vastleggen. Als je op een werkdag graag wat langer uitslaapt, is dit beslist een handige tip. Het enige nadeel is dat er weinig ruimte is voor inspiratie en dat het na verloop van tijd wat eentonig wordt.

Kleerhangers in elkaar haken is ook een optie. Dit kan door het lipje van een blikje frisdrank te gebruiken. Mooi meegenomen: je kleren op kleerhangers te hangen kan ook nog eens leuke kleurencombinatie opleveren.

3. Oprollen

Vrouwen met veel riemen en sjaaltjes vinden vaak moeilijk overzicht. Daarom rol je ze best op. Sorteer ze op kleur en zo grijp je snel die laatste accessoire voor je vertrekt.

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto’s: GettyImages