Je droomhuis of -appartement gevonden maar valt de badkamer eerder mini uit? Een kleine badkamer inrichten is een hele opgave, het lijkt al snel druk en rommelig. En als je de ruimte verkeerd gebruikt, laat je de badkamer nog kleiner lijken. Steps verzamelde vijf tips om een kleine badkamer optimaal te benutten en optisch groter te laten lijken.

1. Ga voor transparant

Zonder je douche niet af door een muur neer te zetten of een donker douchegordijn te gebruiken. Zo deel je de ruimte in twee en creëer je twee blokken. Ga in plaats daarvan voor een glazen wand of een transparant douchegordijn. Zo bewaar je de ruimte in je badkamer.

2. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Maak gebruik van spiegels. Ze laten zonder al te veel moeite de ruimte groter lijken. Ga voor een grote spiegel of hang er een paar verspreid over de ruimte. Het effect is clean en verruimend.

3. Geen kastjes, wel boekenplankjes

Kastjes nemen veel ruimte in beslag. Boekenplankjes daarentegen creëren diepte doordat het lijkt alsof de muur verder staat dan daadwerkelijk het geval is. Op de boekenplankjes kun je niet alleen je producten kwijt, je kunt ze ook stijlvol inrichten. Je kunt ook aan de badkamerdeur een paar rekjes installeren, dan kun je daar je handdoeken aan ophangen.

4. Kleine ruimte? Kies voor grote tegels

Doordat je grote tegels gebruikt, heb je minder voegen. Veel voegen zorgen er namelijk voor dat je badkamer nog kleiner lijkt. Kies voor tegels in een lichte kleur. Een lichte kleur vangt meer licht en laat de badkamer optisch groter lijken.

5. Speel met licht

Je badkamer oogt groter als je goed gebruik maakt van licht. Natuurlicht is het beste. Hang daarom geen donker gordijn voor je raam, maar gebruik gordijnen die het licht doorlaten. Weinig ramen in je badkamer? Hang een lamp aan het plafond die helder schijnt, boven je spiegel kun je ook nog altijd lampen plaatsen voor extra licht.

Auteur: Yvonne Kuiken / Foto: Unsplash -Francesca Tosolini