Kleine ruimte, groots gevoel

168

Buiten is het koud en nat, en dan is het binnen nog zo heerlijk. Al kan je thuis af en toe ook wel eens het gevoel hebben dat de muren op je afkomen, zeker als je niet al te groot woont. Gelukkig zijn er een paar handige trucs om kleine ruimtes minder claustrofobisch te maken. 

 

1. Gooi weg 

Welke meubels heb je eigenlijk niet nodig en mogen dus weg? Als je eens goed rondkijkt, kan je zeker een selectie maken. Misschien zijn er ook meubels die een dubbele functie kunnen hebben? Een bijzetkrukje kan vaak ook perfect functioneren als bijzettafel.

2. Reorganiseer

En zet de zwaarste meubels tegen de muur, het verst van de deur. Als je de kamer binnenkomt, bots je op die manier niet meteen op meubels.

3. Verf to the rescue

Een mooie tip: durf een kastje dat tegen de muur staat of rekjes die tegen de muur hangen, in dezelfde kleur te schilderen als de muur. Een beetje camouflage dus voor een  veel ruimer effect.

52276905dbfa3f283e006bcc._w.540_s.fit_

4. Ruim op

De saaiste tip maar het is een feit: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Zorg zeker ook dat de tafel in de kamer niet vol spullen ligt.

5. Pas op met grote kunst of schreeuwerige collages

Je mag kunst of prenten tegen de muur hangen, maar ga niet overdrijven. Een gigantisch kunstwerk komt in een te kleine ruimte echt op je af.

6. En pas ook op met gordijnen

Te dramatische, donkere of zware gordijnen kunnen een heel claustrofobisch gevoel geven. Hou het qua gordijnen vrij simpel of hang er gewoon geen. Kan perfect!

 

Genoeg ruimte gecreëerd? Dan is er nu tenminste plaats voor jouw droomkerstboom!