De feestdagen staan weer voor de deur. Niet alleen een periode waarin we ons hoofd breken over unieke cadeaus en een trendy outfit, maar ook over met wat we gaan klinken. Een glaasje bubbels doet het altijd goed, maar met deze selectie unieke dranken steel je pas echt de show.

De klassieke wijnen doen het altijd goed aan een goed gevulde dinertafel. En ook de champagne vloeit altijd rijkelijk tijdens de eindejaarsperiode. But let’s be honest: al deze dranken kennen we ondertussen al. Reden genoeg dus om eens flink uit te pakken tijdens de diners deze eindejaarsperiode. Steps somde alvast een aantal spraakmakende dranken én cocktails (!!) op.

Vaccin d’Amour: een feestelijk exclusief elixer

Liefde is het antwoord op alles, toch? Ook als het gaat over drankjes. Dankzij Vaccin d’Amour geef je je (non-)alcoholische drankjes een lekkere upgrade. Vaccin d’Amour is een exclusief elixer waarbij alles draait om de liefde en het vieren van mooie momenten, iets wat in deze bizarre tijden zeker wat meer aandacht verdient. Bestel jouw liefdesvaccin op de website en scoor nog een origineel kerstcadeau voor onder de boom. Cheers!

Coupe d’Amour

  • 150 ml champagne (bijvoorbeeld Veuve Cliquot of Canard-Duchêne
  • 1 doses Vaccin d’Amour

 

NC’NEAN’s Scotch Single Malt: heerlijk puur of in de mix

Deze zachte, elegante Whisky zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij je dinergasten. De aroma’s van NC’NEAN’s Scotch single Malt zijn een combinatie van citrusvruchten, perzik, abrikozen en diverse specerijen. Heerlijk in een klassieke whisky-cola, maar deze whisky is ook perfect voor een heerlijke Scotch sour. Het citroensap in deze classic past goed bij de citrusaroma’s in de NC’NEAN’s Scotch.

Nodig:

  • 50 ml NC’NEAN’s Scotch single Malt
  • 25 ml Citroensap
  • 20 ml Suikersiroop
  • Eiwit

Aan de slag:

Voeg alle ingrediënten toe aan een cocktailshaker. Gooi wat ijsklontjes of crushed ice in de mix en shaken maar! Serveren in een cocktail glas met een schijfje citroen.

Wist je dat… MC’NEAN de eerste distilleerderij in het Verenigd Konikrijk is die koolstofneutraal is? Elke fles is gefabriceerd dankzij 100% hernieuwbare energie en gebotteld in gerecycled glas.

Cap Classique: een sprankelend alternatief

Champagne: een klassieker. Een glaasje bubbels is hét feestelijke drankje bij uitstek. Maar de coronapandemie heeft een schaarste aan champagne gecreëerd. Een fles bubbels op de kersttafel is dus niet meer zo evident. Gelukkig hoeven we geen genoegen te nemen met minder. Want in Zuid-Afrika maken ze al tientallen jaren sprankelende wijn op exact dezelfde wijze als Champagne. Deze Cap Classique is hét alternatief als het gaat om kwaliteit en smaak. Ook heerlijk in een mimosa om het ontbijt op 1 januari feestelijk in te zetten.

 Nodig:

  • 60 ml Sinaasappelsap
  • Cap Classique
  • Cointreau

Aan de slag:

Schenk 60 ml sinaasappelsap in een flûteglas. Vul het glas aan met Cap Classique. Schenk rustig, anders vervliegen de bubbels. Roer het mengsel voorzichtig door en breng op smaak met een paar druppels Cointreau. Dat is pas heerlijk wakker worden.

Wist je dat… Zuid-Afrikaanse producenten dezelfde druiven gebruiken als in Frankrijk? De Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier zijn de populairste druiven.

De glöggsiropen van Mill & Mortar: zelf glühwein maken? Een fluitje van een cent met de

Wie winter zegt; zegt glühwein. Geen kerst is compleet zonder dit nostalgische, kruidige drankje. Met de glöggsiropen van het Deense, biologische merk Mill & Mortar maak je je eigen glühwein in een handomdraai. Je hoeft dus niet meer de koude te trotseren om te kunnen genieten van deze warme kruidendrank. Je haalt de kerstmarkt gewoon in huis!

Mill & Mortar hebben twee smakelijke varianten op de markt gebracht: de Ruby Glögg en de Golden Glögg. De Ruby Glögg brengt een rode wijn op smaak en de Golden Glög geeft een kruidige toets aan een witte wijn. Heb je dus nog een fles wijn liggen van het kerstdiner? You know what to do!

Nodig:

  • Een fles glöggsiroop
  • 1,5 liter Rode of witte wijn
  • Kaneelstaafjes
  • Sinaasappelschillen

Aan de slag:

Verwarm de wijn in een pannetje. Schenk daarna de wijn in de glazen en voeg aan elk glas een scheut Glöggsiroop toe. Als garnering voeg je aan elk glas nog een kaneelstaafje en sinaasappelschil toe. Easy peasy!

Wist je dat… De Glöggsiropen ook heerlijk zijn met veenbessensap of appelsap? Zorgeloos genieten van een alcoholvrije glühwein!

Six Grapes rode porto: een veelzijdige drank

Porto is een populair aperitief. Het bekende drankje heeft de tand des tijds doorstaan en wordt nog altijd gretig genuttigd voor het diner. Wil je toch uniek uit de hoek komen? Verras het gezelschap dan eens met een portonic: porto met een twist. Twee ingrediënten, porto en tonic, en toch verrassend lekker. Zo hoef je niet veel in huis te halen om een frisse cocktail op tafel te toveren.

Nodig:

  • 50 ml Six Grapes Rode porto
  • 200 ml Tonic

Aan de slag:

Meng een deel porto met twee delen tonic. Wat ijsklontjes en eventueel een schijfje citroen erbij en klaar is kees. Proost!

Wist je dat… Porto in het zuiden van Europa als digestief gedronken wordt? Serveer porto in combinatie met een chocolade dessert als afsluiter. Hmmm smullen maar!

Aged Brhum: Rhum with a twist!

Deze Aged Bhrum van Dada Chapel uit Gent wordt gegarandeerd het gesprek van de avond. Want niet alleen is deze Sugar Beet Rhum van Belgische Bodem, maar het is ook nog eens volledig gemaakt van suikerbieten. Dat hebben de knappe koppen achter Dada Chapel slim bedacht. Want waarom importeren we suikerriet voor onze dranken als onze Vlaamse bodem vol zit met suikerbieten? En de smaak van de rum is er niet minder om. Integendeel zelfs. Deze Aged Bhrum heeft een elegante balans tussen de cacaotoetsen en de vanilleaccenten. Met deze rum til je elke cocktail naar een hoger niveau. Probeer eens de Dadaikiri, een cocktail bedacht door Dada Chapel.

 

Nodig:

  • 50 ml Aged Brhum
  • 30 ml citroensap
  • 20 ml suikersiroop

Aan de slag:

Vul een cocktailshaker met ijsklontjes of crushed ice en voeg alle ingrediënten toe. Hard schudden en serveren!

Wist je dat… Alle dranken van Dada Chapel lokale ingrediënten als uitgangspunt hebben? Zo bestaat er nog ook de Potato Vodka gemaakt van Belgische aardappelen.

 

Cheers!