Knokke-Heist ontdekken met de tips van Gaëlle Six

2140

“Knokke-Heist laat je nooit meer los”, zegt Gaëlle Six. We kennen haar als één van de mooiste deelnemers ooit aan Mijn Restaurant en ze is een grote fan van haar hometown Knokke-Heist. de tips van Gaëlle zijn dan ook helemaal top!

gaelle

Welke is jouw lievelingsplekje in Knokke-Heist?

“Voor mij is dat Lakeside Paradise: ze hebben er een heerlijk terras en de sfeer is er sportief en leuk. Ik ga er graag omdat je gewoon iets kan gaan drinken met vrienden maar evengoed een toertje kan doen rond ‘de put’. Als je al die jonge kinderen zo goed ziet wakeboarden, krijg je er zelf zin in.”

Welke is jouw lievelingsadres om iets te drinken?

“Ik ga graag naar The Pharmacy, voor de cocktails natuurlijk maar vooral ook voor de beleving: ze zijn er zo gastvrij en je voelt je er meteen thuis. Verder ga ik ook graag naar De Swisse in Damme, een vaste waarde. Het is mijn adresje wanneer het tijdens het weekend te druk is in Knokke-Heist. Ze hebben er een groot overdekt terras met brandertjes, dus zowel in de winter als in zomer kan je erheen! Een andere favoriet is de Réserve 360 bar: heel intiem, met een gezellige en warme sfeer. Ideaal ook om tijdens de winter binnen te springen voor een goed glas wijn bij de haard.”

En waar moeten we zijn voor een snelle hap of een uitgebreid diner met vrienden?

“Dat is een heel moeilijke vraag want er zijn zeer veel goeie adresjes in Knokke. Le Boudin Sauvage bijvoorbeeld is heel gekend voor de fondue, de topsfeer, de bediening en de ambiance! Eens je binnen bent, is het altijd moeilijk om naar huis te gaan. Bij Les Flots Bleus hebben ze een overheerlijke vis en beste kreeft met zachte curry, dat is echt genieten van het begin tot het einde! In Cap Nord kun je zowel overdag als ’s avonds gezellig zitten (als je een plaatsje kan vinden want is er snel volzet!). Het is een eenvoudig, eerlijk en kwalitatief adresje waar de sfeer heel gemoedelijk is. En verder mag ik The Butler niet vergeten. Ik ga daar al van toen ik nog klein was en het blijft gewoon een vaste waarde. De uitbaters zijn echte horecamensen die weten hoe ze de klanten moeten bedienen en kwaliteit moeten leveren! Wie graag geniet van een gebraden kipje, moet er zeker eens naartoe.”

Welke is jouw favoriete shop?

“Een van de mooiste interieurwinkels in Knokke-Heist is ongetwijfeld RR (Rik Ruebens). Vooral hun nieuwste winkel op het driehoeksplein, RR Corner, is één van mijn favorieten, ze hebben er de perfecte combinatie van vintage en hedendaagse stukken.”

Welk event mogen we zeker niet missen?

“We Can Dance – weliswaar in Zeebrugge maar dat is vlakbij – en Kamping Kitsch.”

Wat doe je om te onthaasten?

“Het is een cliché maar ik hou ervan om te gaan wandelen of te fietsen in Het Zwin. Ook is het leuk om even de grens over te steken en een dagje in Nederland door te brengen.”

Of je nu zelf kids hebt of die van vrienden en/of familie over de vloer krijgt, de vraag is altijd: wat vinden zij leuk?

“Uitleven kan uiteraard altijd op de dijk of op het strand. En verder is Marie Siska is toch wel de beste plek om met de kids naartoe te gaan (al heb ik er zelf nog geen). Dit bestaat al zo lang omdat het een vaste waars is en is een echte familiezaak.”

Een museum? Een indoor pretpark? Waar moeten we heen voor een binnenactiviteit?

“Sinds kort is er een nieuw binnenzwembad aan het Duinenwater dat heel leuk is. En het Scharpoord in Knokke is een echte aanrader voor cultuurliefhebber.”

Als je maar één ding kan doen…

“….dan is dat ‘s morgens gaan joggen langs het water. Vooral als het mooi weer begint te worden, is het zalig om uit te waaien en te genieten met de opkomende zon. Het ideale moment om goedgezind aan m’n dag te beginnen! Uiteraard kan dit niet elke dag, maar net daarom vind ik het zo heerlijk!”

Waarom hou je van Knokke-Heist?

“Vanwege de combinatie van de gezellige drukte in de zomer en ultieme rust in de winter. Als je hier geboren bent, is het quasi onmogelijk om Knokke volledig achter je te laten, de aantrekkingskracht verdwijnt nooit.”

Info: www.knokke-heist.info

Knokke_Lakeside_Paradise35

(c) westtoer