Koffie: sommige mensen kunnen niet zonder functioneren en drinken er sloten van, anderen zien het als het ultieme accessoire om door de stad mee te hossen, meestal gehaald uit een hippe koffiebar. Ikzelf ben geen fan van koffie, ik drink het zelden. Geef mij maar thee, zonder franjes. Maar als er een scrub van koffie op de markt komt die belooft je huid zijdezacht te maken, dan test ik die met plezier uit!

Bean Balance is een nieuw Belgisch skincare merk dat net zijn eigen koffiescrub heeft gelanceerd. Koffie is misschien niet direct het meest sexy ingredient voor een scrub maar bij Bean Balance beloven ze dat de koffie heel wat positieve effecten heeft op de huid. Zo bevordert cafeïne de bloedsomloop en vetafbraak in je lichaam, maar heeft het bovendien ook ontstekingsremmende eigenschappen. Deze zorgen ervoor dat koffiescrub huidkwalen zoals eczeem, acne, striemen en cellulitis zichtbaar vermindert bij regelmatig gebruik. Dat klinkt als muziek in de oren.

Er zijn vier verschillende geuren gelanceerd: Intense Vanilla, Fruity Mandarin, Exotic Coconut en Fresh Peppermint. We testen de Exotic Coconut uit en de eerste indruk is dat er weinig kokosnoot te ruiken valt. De overheersende geur is koffie, iets waar ik als niet-koffiedrinker moet aan wennen. Er wordt aangeraden een handvol van het goedje in te masseren op een vochtige huid, dit even te laten inwerken en daarna af te spoelen met warm of lauw water. Wanneer ik het uitsmeer, ruikt het ietsje minder naar koffie en komt de zoete geur van kokos vrij. Gelukkig!

De scrub is zacht op je huid, het heeft effectief de textuur van gemalen koffie, maar zachter. Het heeft zeker geen onaangenaam en hard gevoel zoals sommige scrubs wel kunnen hebben. Het enige nadeel -naast de geur, maar dat is persoonlijk- is de kleur. Gelukkig heb ik een zwarte douchevloer, want op een witte zou het zijn alsof ik midden in een grote plas koffie sta. Ook op je huid ziet het er een beetje vies uit, alsof je net in zwart zand bent gaan rollen.

Ik laat het een beetje inwerken en spoel het daarna af, iets wat heel gemakkelijk gaat. Een scrub die je niet meer terugvindt na goed afspoelen en afdrogen is my kind of scrub. Niets is ergerlijker dan korrels van je scrub de dag erna terugvinden in je kledij. Maar met Bean Balance is dit zeker niet het geval. De geur is ook veel minder intens na de spoel- en droogbeurt.

En mijn huid? Het heeft nog geen perzikkenallures, maar het voelt alvast zacht en niet vettig aan. Nog een positief punt is dat het de dag erna nog steeds zo voelt. De tweede en de derde keer dat ik het gebruik, ben ik al wat gewoon aan de geur en stoort het mij minder. Conclusie: dit wordt een scrub om te houden! Mijn huid voelt duidelijk zachter aan en fingers crossed dat die cellulitis ook zal verminderen met de tijd. Alleen de zweem van koffiegeur die een tijdje blijft hangen in de badkamer is misschien een minpuntje. Maar ik denk dat een echte koffiedrinker dit zeker een goeie kick zal geven.