Ideaal om met kerst en eindejaar nieuwe smaken te ontdekken: koekjesfabrikant Jules Destrooper (wat ons betreft verantwoordelijk voor de lekkerste koekjes ter wereld) trakteert met unieke recepten waarbij ze hun koekjes gaan foodpairen tot heerlijke en originele hapjes. Makkelijk, origineel en heel lekker. En goed om weten: de receptjes zijn supermakkelijk om te maken, mislukken is bijna niet mogelijk. Vlug, aan de slag!

Amandelbrood met kabeljauw en sinaasappel

Dit heb je nodig voor 4 hapjes:

  • 4 Amandelbrood
  • 100 verse kabeljauw
  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 1 olijfolie
  • 1 verse koriander
  • 1 peper en zout
Zo maak je het: 
  • Maak een zeste van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit. Hak wat koriander fijn.
  • Snijd de kabeljauw tot een fijne tartaar en breng op smaak met limoensap, wat sinaasappelsap, olijfolie, koriander, peper en zout.
  • Laat de sinaasappelzeste even opkoken in de rest van het sinaasappelsap.
  • Meng een deel van de zeste door de kabeljauwtartaar.
  • Schep de tartaar in vier glaasjes, verkruimel er Amandelbrood over en garneer met sinaasappelzeste.

Taco van mini natuurboterwafel en noordzeekrab

Dit heb je nodig voor 4 hapjes:

  • 4 Natuurboterwafels
  • 80 krabvlees
  • 1 limoen
  • 80 g zongedroogde tomaten
  • Griekse basilicum
  • olijfolie
  • chilisaus
  • fleur de seul
Zo maak je het:
  • Verwarm de Natuurboterwafels in een oven van 180ºC tot ze zacht zijn en duw ze aan op een smalle cilinder zodat je een taco vorm verkrijgt.
  • Leg de tartaar van tomaten over de bodem van de taco Lukke.
  • Meng het krabvlees met wat limoensap, fleur de sel, olijfolie.
  • Verdeel de krab over de tomaten en lepel er een klein beetje chilisaus over.
  • Werk af met fijne limoenzestes en blaadjes Griekse basilicum.

Parijse wafel met zalmtartaar en wasabiroom

Dit heb je nodig voor 4 hapjes:

  • 4 Parijse Wafels
  • 200 g gerookte zalm
  • 4 el geklopte room (40%)
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • Affila Cress of bieslook
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C
  • Verwarm de Parijse Wafels twee minuten in de oven tot ze zacht zijn. Steek er rondjes uit met een uitsteekring en laat afkoelen
  • Hak de gerookte zalm tot tartaar en breng op smaak met zeste van 1/4 limoen, olijfolie, peper en zout
  • Meng de wasabipuree met de room tot een pittige mousse
  • Schep de zalmtartaar op de Parijse Wafels en spuit er enkele toefjes wasabiroom op.
  • Sprenkel er wat limoensap over
  • Garneer met Affila Cress of bieslook.

Smakelijk!

 

Meer recepten kun je hier vinden: julesdestrooper.com/onze-recepten