Koken met foodbloggers (2)

138

11 DECEMBER 2013 | Kerst komt er weer aan, traditioneel de periode waarin we allemaal onze harten laten spreken. Omnivit en het Rode Kruis slaan daarom de handen in elkaar tegen armoede en lieten enkele foodbloggers in hun budgetvriendelijke potten roeren. Steps deelt wekelijks één van hun originele, maar uiterst betaalbare recepten. Zou jij de lage foodcost raden?

Vandaag wagen we ons aan een bouillon van gekarameliseerde ui met seizoensgroenten. Een recept van Sid, de foodblogger achter Coolinary.

Dat heb je nodig (voor 4 personen):

500 g vastkokende aardappelen – 500 g ui – 1 broccoli – 250 g verse spruitjes – 250 g wortelen – ½ bussel raapjes – 100 g hesp

Zo maak je het:

Trek eerst een bouillon. Karameliseer de ui in een weinig olijfolie tot hij bruin kleurt. Snijd de stam van de broccoli in schijven (houd de roosjes nog even apart), doe ze bij de ui en voeg een halve liter bouillon toe. Laat trekken tot de bouillon op smaak is en zeef hierna de stukken eruit.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd mooie roosjes van de broccoli, schil de wortel en snijd hem in schijfjes. Snijd de raapjes in halve maantjes en reinig de spruitjes. Houd enkele spruitblaadjes apart. Kook de groenten en aardappelen volgens eigen gaartijd in gezouten water. Snijd ondertussen de hesp in fijne julienne. Pureer 1 gekookte aardappel samen met de gezeefde ui en de broccoli. Blancheer de spruitblaadjes en vul de spruitblaadjes met de puree van aardappelen, ui en broccoli. Schik de groenten en aardappelen in een soepbord, voeg de bouillon van ui toe en werk af met de julienne van hesp en de met puree gevulde geblancheerde spruitblaadjes.

Smakelijk! foodbloggers tegen armoede

_MG_0488 (Large)

De foodbloggers aan het werk

Ine D’hoe