Koken met foodbloggers (3)

69

19 DECEMBER 2013 | Kerst komt al gevaarlijk dichtbij, traditioneel dé periode waarin we allemaal onze harten laten spreken. Omnivit en het Rode Kruis slaan daarom de handen in elkaar tegen armoede en lieten enkele foodbloggers in hun budgetvriendelijke potten roeren. Steps deelt wekelijks één van hun originele, maar uiterst betaalbare recepten. Zou jij de lage foodcost raden?

Vandaag trakteert foodblogger Anke van Food Before Brains ons op een budgetvriendelijke pompoenrisotto.

Foodbeforebrains

Dat heb je nodig (voor 4 personen):

½ pompoen – look – 1 sjalot – 200 gram risottorijst – olijfolie – feta – citroen – 1 glas witte wijn of witte wijnazijn

Zo maak je het:

Schil de pompoen en snijd de helft in grote stukken, de andere helft in kleine blokjes. Leg de grote stukken pompoen op een ovenplaat, doe er olijfolie, peper en zout op en gaar ze in een warme oven van 200 graden gedurende 15 minuten tot ze zacht zijn. Snipper de sjalot fijn en stoof hem in de olijfolie met een teentje look. Als de sjalot glazig is, voeg je de rijst toe. Wanneer ook de rijst glazig is, blus je alles met een glas wijn. Voeg de kleine stukjes pompoen en een pollepel gezouten water toe. Als het water is opgenomen door de rijst, doe je er opnieuw een pollepel gezouten water bij. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Schep de rijst in een bord en doe er de pompoen uit de oven bij. Verkruimel de feta op de rijst en werk af met een beetje citroenzeste.

foodbloggers tegen armoede

_MG_0488 (Large)

De foodbloggers aan het werk

Ine D’hoe