Koken met foodbloggers (4)

83

24 DECEMBER 2013 | Kerst staat letterlijk voor de deur, traditioneel dé periode waarin we allemaal onze harten laten spreken. Omnivit en het Rode Kruis slaan daarom de handen in elkaar tegen armoede en lieten enkele foodbloggers in hun budgetvriendelijke potten roeren. Steps deelt wekelijks één van hun originele, maar uiterst betaalbare recepten. Zou jij de lage foodcost raden?

Deze kerstavond heb je vast geen zin om uren in de keuken te staan. Bij deze Shepherd’s Pie met linzen uit de gezonde keuken van Pinch of Me, doet de oven het meeste werk. Verwacht je familie en vrienden op bezoek? Vergeet dan niet om de hoeveelheden aan te passen!

Pinchofme

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

4 aardappelen – 1 fijn gesneden ui – 3 wortelen in blokjes gesneden – ½ flespompoen – 250 g linzen (gekookt of uit blik) – 2 blikken tomaten – 2 eetlepels tamari – spinazie – 2 eetlepels melk – peper en zout

Zo doe je het:

Verwarm de oven voor op 180°. Kook de linzen in water of bouillon (van een bouillonblokje). Stoom de aardappels en pompoen tot ze gaar zijn (+/- 20 minuten). Intussen snijd je de ajuin en wortelen in kleine stukken en stoof je ze op een zacht vuurtje met wat water tot ze zacht zijn. Voeg de linzen en spinazie bij deze mengeling en meng goed. Voeg de tomaten toe samen met de tamari. Wanneer de aardappelen en flespompoen gaar zijn, pureer je ze samen met de melk. Kruid met peper en zout. Giet de groentemengeling in een ovenschaal en dek af met de puree. Plaats de schotel 20 minuten in de oven tot een lichtbruin korstje ontstaat.

foodbloggers tegen armoede

_MG_0488 (Large)

De foodbloggers aan het werk

Ine D’hoe