Winter op je bord: groene stoemp met boerenworst

590

23 JANUARI 2014 | Onze leukste culinaire ontdekking van de week is simpel en heel erg lekker: groene stoemp met Maredsous Peper en boerenworst. Heerlijk ouderwetse kost met een moderne toets, perfect voor de winter!

Dit heb je nodig (4 personen):

– 6 eetlepels Maredsous Peper

– 800 g vastkokende aardappelen

– 300 g courgettes

– 1/2 bos prei

– 700 g boerenworst

– 1 eetlepel olijfolie

– zout

Zo maak je het:

1. Schil de aardappelen en en snij ze in stukken. Snij ook de courgettes in stukken. Verwijder het groene loof van de prei en snij de witte stengels in rondjes.

2. Laat de aardappelen gedurende 20 minuten gaar koken in gezouten water. Na 10 minuten kooktijd voeg je ook de groenten toe.

3. Giet het kookwater af en plet de stoemp – niet al te fijn! – samen met de Maredsous Peper, de olijfolie en een flinke snuf zout.

4. Bak de worsten in een pan met een beetje vetstof. Dien samen op met de dampend hete stoemp.

Tip: met de overgebleven Maredsous Peper kun je kleine koninginnenhapjes vullen en onder de grill zetten. Een heerlijk aperitiefhapje!

 

peperDit lekkere receptje haalden wij het uit Mini-kookboekje van Maredsous, te koop voor 4,95 euro in de de Adbij van Maredsous en bij de boekhandel (uitg. Van Halewyck). Het boekje bevat een dertigtal gerechten met kazen die makkelijk en snel te bereiden zijn. Het romige kaasassortiment van Maredsous heeft er sinds kort overigens een pittige variant bij: Maredsous Peper, lekker op de boterham en om in gerechten te verwerken.

Nog meer gerechten met kaas kun je vinden op www.maredsouskazen.be.