Hoe goed je er ook op let en hoe precies je alles ook afweegt, er blijft altijd wel wat eten over in de pan of in de koelkast. Het overkomt iedereen wel en die halve broccoli die achter in je koelkast ligt weggooien is ook maar zonde. Opeten die restjes dus. Zo kun je dat tripje aan de supermarkt nog even uitstellen. Flatten the curve!

Je restjes kun je veelzijdiger gebruiken dan je zou verwachten. Koken met restjes is leuker dan je denkt en je kunt op een creatieve manier met restjes omspringen. Wij geven alvast drie voorbeeldgerechten waarin je heel makkelijk je restjes verwerkt. Dus haal de keukenprinses in jezelf naar boven en bind de schort om!

Een creatieve wok

Rijst is de manier om je restjes om te toveren in een heerlijk gerecht. Rijst gaat goed met bijna alle groenten en vlees, dus je restjes zullen zeker tot hun recht komen in dit gerecht. Kook de rijst en wok daarna snel nog alles in een grote pan. Versnipper nog snel even een uitje en klaar is kees!

Een stevig soepje

Voor soep heb je niet veel nodig: een liter water, je groenten en een bouillonblokje. Daarnaast kun je ook je vlees kwijt in een maaltijdsoep, maar voeg wel het vlees pas toe nadat je de soep gemixt hebt anders verpulver je het vlees ook en dat willen we niet.

Een boerenomelet

Simpeler kan bijna niet. Je tikt een ei open en roert daar je kliekjes doorheen. Je kunt het zo gek maken als je wil. Gooi die champignons erin, uitje erbij en een plakje kaas erop. Zo die restjes zijn nu ook op.

Een pizza

Nee, je hoeft nu niet zelf je pizzadeeg te kneden, een margherita diepvriespizza volstaat. Omdat de pizza zo basic is (tomatensaus en kaas), kun je vanalles toevoegen. Heb je nog een restje spinazie of heb je nog een paar plakjes ham over? Gooi er maar op!

Auteur: Yvonne Kuiken / Foto: Getty Images