Zuid-Koreaanse schoonheidsbehandelingen zijn trending en die zijn niet altijd eenvoudig; zo bestaat het reinigen en hydrateren van het gezicht uit maar liefst 9 tot 10 verschillende stappen. Geen tijd en zin om zoveel tijd in de badkamer door te brengen? Goed nieuws, want er bestaat ook een Koreaans schoonheidsgeheim dat amper 3 seconden tijd vraagt.

Je hebt wellicht al eens van de 5-seconden-regel gehoord als het om eten gaat: eten dat op de grond valt, moet je binnen de 5 seconden oprapen. Zo raakt het niet besmet met bacteriën. Anders kan je het beter weggooien (al zijn wetenschappers het hier niet allemaal over eens, één en ander hangt natuurlijk ook af van het soort voedsel en hoe erg de vloer vervuild is).

In de wereld van de Koreaanse schoonheidsbehandelingen bestaat evengoed zo’n seconderegel, al gaat het hier niet om 5 maar om 3 seconden. “In Zuid-Korea wordt de drie-seconden-regel voor huidverzorging algemeen toegepast”, aldus Hee-Jeong Cho van het Koreaanse schoonheidsmerk Vitabrid C12. “Volgens die regel moet je je huidverzorgingsroutine meteen starten na het wassen van je gezicht, binnen de 3 seconden en op een nog vochtige huid. Je droogt je gezicht na het wassen dus niet, maar brengt de toner, serum of verzorgingscrème onmiddellijk aan, terwijl je gezicht nog nat is. Op die manier kan je huid de werkzame stoffen van je verzorgingsproduct beter absorberen. Je huid dient immers als bescherming tussen je cellen en de buitenwereld. Bij een natte of vochtige huid werkt die bescherming minder goed, wat echter ook betekent dat ze meer ontvankelijk is om verzorgende producten op te nemen.”

Zuid-Koreaanse vrouwen zijn ervan overtuigd dat dit schoonheidsritueel werkt. Die handdoek mag je vanaf nu dus dumpen.