Op ontdekking in het 'Toscane van Vlaanderen'

BlogDagje uitstay-vacation

Je hoeft geen uren onderweg te zijn om een vakantiegevoel te hebben. Ook dicht bij huis zijn er tal van leuke activiteiten om te doen, plekken om te zien en originele adresjes om te overnachten. Op ‘staycation’ in Borgloon ontdek je het heuvelachtige Haspengouwse landschap met zijn vele pittoreske dorpjes, wijngaarden, kastelen en vierkanthoeves omgeven door een groene natuur.

Je bent hier in het hart van de fruitstreek. Kunst, natuur en fruitbeleving zijn dan ook dé troeven van dit charmante gravenstadje. Een bezoek aan het gloednieuwe fruitbelevingscentrum in de prachtig gerestaureerde stroopfabriek, in combinatie met een fiets- of wandeltocht langs de kunstwerken die te bewonderen zijn in het glooiend landschap staan garant voor geslaagde dagen uit. Onderweg kan je picknicken in de natuur of je kan met het hele gezin op speurneuzentocht of fotozoektocht.

Pit – kunst in de open ruimte

Dit artistieke project van de Provincie Limburg is uniek en geeft je een andere kijk op de omgeving. Momenteel zijn zeven spraakmakende kunstwerken te bewonderen waaronder het befaamde doorkijkkerkje ‘Reading Between the Lines’ van Gijs Van Vaerenbergh, volgens de Britse krant The Guardian het mooiste plekje van België! Haal de routekaart gratis op bij Toerisme Borgloon.

Memento © Kristof Vrancken

Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek

In het Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek kunnen bezoekers het vruchtbare verleden, maar ook de fruitige toekomst van deze historische site en de fruitstreek ontdekken. Aan de hand van leuke belevingsmodules volg je op eigen tempo de weg die een lekker stuk fruit aflegt: van ontluikend vruchtje, tot de verwerking in heerlijke streekproducten zoals de Loonse stroop. Het fruitbelevingscentrum leent zich uitstekend voor een bezoek met kinderen.

Origineel overnachten

Heb je aan één dag niet genoeg om Borgloon te verkennen? Geen probleem, er is keuze in overvloed aan overnachtingsaccommodaties. Overnachten in de Tranendreef van kunstenaar Dré Wapenaar is een unieke ervaring! Of ooit al eens geslapen in een wijnvat, een kasteelhoeve, een charmehotel, een vakantiewoning voor het hele gezin…? Meer info: www.borgloon.be/overnachten

Meer info: Toeristisch Onthaal Stroopfabriek, Stationsplein 8, 3840 Borgloon
012 67 36 53, toerisme@borgloon.be, www.visitborgloon.be

Wil je al even de sfeer opsnuiven in 'het Toscane van Vlaanderen'? Dit kan, dankzij Cynthia Reekmans die er al even op verkenning trok.
 

Een staycation gepland? Ga dan, net als Cynthia Reekmans, op ontdekking in Borgloon, ook wel het ‘Toscane van...

Geplaatst door Steps Magazine op Donderdag 9 juli 2020

Terug naar overzicht

Populair

Meer verhalen