Kunst met de iPhone (2)

22

Phoneography (ofte plaatjes schieten met je smartphone) is een echte hype. Nadine Heyman mogen we misschien wel de beste phoneographer van het land noemen. Zij maakt kleine kunstwerkjes met haar iPhone en een selectie van haar beelden is nu te bewonderen op de Phoneography Exhibition in Vrijstaat O. in Oostende. Deze week toont ze elke dag een van haar favoriete foto’s op onze blog. Mét tekst en uitleg én en passant misschien wat tips voor de liefhebbers…

Vandaag foto 2: Shooting God

Nadine Heyman: “Dit blijft mijn absolute favoriet! Deze foto schoot ik vlakbij de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende. Ik stond tijdens een museumnocturne aan de ingang en zag vlakbij een vijftal nonnen. Enkele ervan waren foto’s aan het maken… Snel pakte ik mijn iPhone en klaar was kees. Ik doopte de foto van de fotograferende nonnen ‘Shooting God’. Met dit beeld won ik vorig jaar de wedstrijd gekoppeld aan The First Big Belgium Phoneography exhibition georganiseerd door A&Gallery en in januari 2012 was ik laureaat van de grootste fotowedstrijd voor amateurs ter wereld georganiseerd door Photo Magazine. Het technisch verhaal dan nog: Bij deze foto heb ik Hipstamatic niet gebruikt. Deze werd gewoon genomen met de camerafunctie van mijn iPhone en daarna gebruikte ik een Instagram filter.”

De Phoneography Exhibition in Vrijstaat O (Zeedijk 10 in Oostende) gaat nog door tot en met 16 december. Meer info over de expo via deze link. Nadine Heyman kan je ook volgen op Twitter en Instagram.