Kunst op je iPhone (slot)

41

Phoneography (ofte plaatjes schieten met je smartphone) is een echte hype. Nadine Heyman mogen we misschien wel de beste phoneographer van het land noemen. Zij maakt kleine kunstwerkjes met haar iPhone en een selectie van haar beelden is nu te bewonderen op de Phoneography Exhibition in Vrijstaat O. in Oostende. Vandaag toont ze nog een laatste keer een van haar favoriete foto’s op onze blog. En ze geeft ook nog een primeur mee: op zondag 21 oktober organiseert ze in Vrijstaat 0 een Instameet! Meteen een goeie gelegenheid om de expo te bezoeken, dunkt ons.

Vandaag foto 5: My ride.

Nadine Heyman: “Over deze foto weten jullie alles al zeker? (lacht) Deze trok ik tijdens een reportage met Steps. We waren de Kust aan het afrijden en stopten bij de kunstwerken van Beaufort. Toen we wandelden naar The Wanderer in Oostduinkerke, zagen we plots deze man. Zijn rolstoel netjes geparkeerd, de zee aan het fotograferen – die eigenlijk bijna niet te zien was… Snel even een foto van nemen, dacht ik. En het resultaat was geweldig! Het blauw van de lucht, de trui, de parkeerplaats, het bord… en de absurde situatie. Een hele mooie compositie. Phoneography ten top.”

De Phoneography Exhibition in Vrijstaat O (Zeedijk 10 in Oostende) gaat nog door tot en met 16 december. Meer info over de expo via deze link. Nadine Heyman kan je ook volgen op Twitter en Instagram.

Op zondag 21 oktober is er een Instameet in Vrijstaat O, vanaf 14u. Alle Instagrammers zijn welkom!