Het vinden van een date was nog nooit zo makkelijk als vandaag, en dat dankzij de digitalisering. Een afspraakje strikken is één ding, maar je moet natuurlijk ook een goede indruk maken tijdens je date. De Belgische social app Twoo voerde daarom een onderzoek uit bij 2000 Belgen om te weten te komen wat de beste aanpak voor het daten is: old school of modern. Uit de resultaten blijkt dat 63,1% van de mannen vindt dat een vrouw nooit moet betalen op een eerste date. Slechts 1 op de 3 vrouwen deelt die mening, terwijl 2 op de 5 de rekening net wil delen. En kussen? Dat moet volgens 90% kunnen op de eerste date.

Eerste hulp bij dating

Om op date te kunnen gaan, moet je je love interest natuurlijk eerst uitnodigen. Een koud kunstje zou je denken, maar wie nodigt wie uit? 9 op de 10 Belgen vindt het volledig normaal wanneer een vrouw een man op date vraagt. Toch lijkt dat voor sommige vrouwen makkelijker gezegd dan gedaan: 12% van de vrouwen vindt het wanhopig overkomen.

Daten met een gentleman?

Ook tijdens de date zijn er nog heel wat beslissingen te nemen. Een klassieker is de rekening. Vroeger betaalde de mannelijke tafelgenoot plichtsgetrouw de rekening, maar hoe staan we vandaag tegenover dat traditioneel rollenpatroon? “Mannen blijken nog steeds echte gentlemen”, zegt Lien Louwagie, woordvoerder van Twoo. “Meer dan 60% van de mannen vindt dat een vrouw nooit hoeft te betalen op een eerste date.” Slechts 1 op de 3 vrouwen vindt dat ook, terwijl 2 op de 5 vrouwen de rekening net wil delen.

Kussen op de eerste date

Ook kussen zorgt voor heel wat onzekerheid. Is kussen op een eerste date een go of een no-go? Opvallend is dat zowel mannen als vrouwen het hierover eens zijn: 90% van de Belgen geeft aan te kussen op een eerste date – onder de juiste omstandigheden uiteraard!
Nog een kleine tip voor je op date gaat: zorg dat je online profielen dating proof zijn, want 22,9% van de mannen en 36,1% van de vrouwen googelt een date op voorhand.

(foto getty images)