Zelf maken: gevulde kwartels omhuld met Parmaham

689

Zocht je nog een receptje om duimen en vingers bij af te likken? Probeer deze gevulde  kwartels omhuld met Parmaham, vergezeld met rode Cannara uien confituur maar eens. Lekker!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kwartel per persoon

100 g Parmaham, gesneden in kleine vierkantjes van ½ cm

4 sneetjes Parmaham voor het omhulsel

verse tijm en salie,  2 teentjes knoflook, laurierblaadjes, zout en peper

Voor de rode Cannara uien confituur:

600 g rode uien

200 g suiker

250 g witte vinaigrette

60 g zwarte truffel

witte wijn

Zo maak je het:

De rode Cannara uien confituur: snijd de uien à la julienne (fijne reepjes), plaats deze in een sauspan met de suiker en laat langzaam koken tot de vloeistof is verdampt. Voeg 1/3 vinaigrette toe en laat dit koken. Herhaal dit twee of drie keer met de rest van de vinaigrette tot dit een glanzende jam wordt.

Vul elke kwartel met blokjes Parmaham en voeg een goede hoeveelheid kruiden toe. Kruid het lichtjes met peper en zout. Omhul de kwartel met Parmaham.

Rooster de kwartels een 15- tot 18- tal minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. Voeg witte wijn toe, tot je een 1 cm diepe bodem bekomt.

Vervolgens haal je de kwartels uit de oven, verwijder je wat van het overtollige sap en voeg je wat geraspte truffel toe. Schep een bedje van uien confituur in het midden van het bord, plaats daar een kwartel op en schep daarnaast nog wat uien confituur bij.

Dresseer het bord met de met truffel bewerkte sappen en blokjes Parmaham, en werk af met laurierblaadjes. Smakelijk !