Met een mondmasker moeten we onze ogen meer dan ooit laten spreken. Met deze 7 tips zet je je ogen én wenkbrauwen extra in de kijker!

1. Begin met je wenkbrauwen

Niets dat je blik zo definieert als je wenkbrauwen. Heb je van nature niet de meest uitgesproken wenkbrauwen, dan kan je ze een handje helpen. Borstel ’s avonds voor het slapengaan je wenkbrauwen omhoog en masseer een beetje castorolie in. Heb je weerbarstige wenkbrauwen, dan krijg je ze zo mooi soepel en daags nadien makkelijk in vorm. Heb je fijne wenkbrauwen, dan stimuleer je met de olie hun groei zodat ze voller worden. Geef ze door de dag wat extra uitdrukking met een wenkbrauwpotlood of -gel.

2. Vergroot je ogen met nude oogschaduw

Nude kleuren hebben als groot voordeel dat ze subtiel, maar toch efficiënt zijn. Ze zorgen voor een mooi even ‘canvas’ als je ze solo gebruikt en creëren een subtiel accent als je ze combineert. Net daardoor doen ze je ogen iets groter lijken. Wil je meerdere tinten combineren? Kies dan altijd voor een palette waarbij de kleuren perfect op elkaar zijn afgestemd. Begin aan de binnenkant van je oog met een lichte tint en eindig aan de buitenkant met een iets donkere tint voor een subtiel accent.

3. Verhelder je blik met concealer

Nadat je je oogschaduw hebt aangebracht, kun je aan de slag met concealer. Die breng je in kleine stipjes onder je ogen aan om wallen en donkere kringen te verbergen, maar vergeet ook zeker de binnenkant van je ooghoek niet: op die manier wordt je blik nog net iets meer ‘opgelicht’. Ook onder het hoogste puntje van de wenkbrauwboog (ongeveer boven je pupil, 20° naar de buitenzijdes) komt je concealer van pas om je blik nog wat meer te openen.

4. Maak je blik intenser met eyeliner

Wist je dat eyeliner je ogen nog meer kan accentueren dan mascara alleen? Eyeliner zorgt ervoor dat je wimperrand instant volume krijgt, waardoor je ogen opnieuw wat groter lijken en je blik meteen intenser wordt. Moeilijk zeg je? Kies voor een eyeliner met een makkelijke grip en een flexibel punt-penseel.

5. Laat je wimpers wapperen

Het is niet voor niets dat mascara nog steeds hét populairste make-upproduct is: lange wimpers verruimen je blik en worden van nature aantrekkelijk bevonden. Om ze wat intenser en langer te doen worden, kun je ze – net zoals je wenkbrauwen – voeden met castorolie. Helemaal ideaal? Een mascara die dat voor je doet en castorolie bevat zodat je wimpers tegelijk sterker worden.

6. Accentueer je jukbeenderen

Misschien wel de makkelijkste stap om je blik nog net iets meer in de kijker te zetten: je jukbeenderen highlighten. Een klein streepje highlighter net boven je jukbeenderen weerkaatst het licht en geeft je zo een instant heldere blik.

7. Vergrendel je blik met een fixing spray

Je eigen blik vergrendelen terwijl je alle blikken vasthoudt? Easy! Een fixing of ook wel ‘setting’ spray verlengt de levensduur van je make-up en houdt al je make-up keurig op zijn plaats. Zo hoef je je op een warmere dag of tijdens het sporten geen zorgen te maken over je make-up die er spontaan op uit zou kunnen trekken.

Op zoek naar de perfecte make-up producten om te shinen? Dit zijn onze favorieten!

 

(omslagfoto Getty Images)