Ze werken op de zenuwen van mensen die mooi op tijd willen vertrekken. Ze komen meestal gehaast ergens aan. Ze doen zo hard hun best om op tijd te komen, maar toch lukt het hen maar niet om een afspraak te halen. Te laat komen, voor veel mensen is dit standaard.

late

Op tijd komen, meestal willen ze het wel, maar lukt het gewoon niet. Ze komen altijd wel te laat. Niet gigantisch veel te laat, maar toch zeker niet op tijd. Op tijd komen is voor echte laatkomers een issue. Ze zijn niet lui, het is niet dat ze er geen moeite voor doen, ze zijn wel degelijk gemotiveerd,… op tijd komen, het lukt gewoon niet. En daar is meestal ook niet veel aan te doen. Laatkomers, er is al veel onderzoek naar gedaan, maar het lijkt wel of echte laatkomers dat ingeprogrammeerd hebben en of dat diep geworteld in de hersenen zit.

Hoe vaak ze ook voor ergernis zorgen bij hun omgeving, echte laatkomers kunnen er blijkbaar niet veel aan doen. Meer nog, heb je een laatkomer thuis of in je vriendenkring, sluit hem in je armen, want laatkomers blijken ook nog eens heel geweldige mensen te zijn:

The best is yet to come

Laatkomers zijn optimisten. Ze gaan er altijd van uit dat ze meer taken kunnen doen in een korte tijdsspanne. En ze blijven daar ook in geloven. Ze proberen zo veel mogelijk uit elke seconde te halen. Echte optimisten dus. En optimisten zijn dan weer gelukkiger, creatiever én productiever (eens ze in gang geschoten zijn toch).

The bigger picture

Ze maken zich niet druk om ‘akkefietjes’. Laatkomers verliezen zich niet in details, maar hebben oog voor het grotere geheel, zoals die mooie toekomst met alle mogelijkheden die nog voor hen ligt. Laatkomers zijn meestal veel relaxter en snappen niet veel van perfectionisten en controlefreaks.

Time is now

Ze genieten intens van elk moment. In plaats van voortdurend op hun horloge te kijken, genieten ze van dat extra minuutje in de zon of van dat korte gesprek met die interessante persoon die ze net zijn tegengekomen.

Bron: Beautify