Zelf maken: lactosevrije tiramisu

Een op de vijf Belgen heeft tegenwoordig te maken met een lactose-intolerantie. Gelukkig betekent dit niet dat zij nooit ofte nimmer nog kunnen smullen van lekkernijen als yoghurt, tiramisu, ijsjes of chocolademousse. Er bestaan al heel wat lactosevrije producten (melk, kaas, bakboter, …) zodat zij nog steeds heerlijk kunnen kokkerellen.

Een van de producenten die lactosevrije producten uitbrengt, is Dilea. Zij hebben nu, in samenwerking met diëtisten, een boekje samengesteld met 20 recepten op basis van producten uit het Dilea Zero Lactose® gamma. De recepten worden verder aangevuld met praktische tips en informatie over de voedingswaarden. Eén van deze recepten  is tiramisu zonder lactose. Proberen maar!

Ingrediënten
– 125 g Dilea Zero Lactose® volle room
– 125 g Dilea Zero Lactose® verse kaas
– 150 g suiker
– 4 eieren
– 1 pakje speculaas
– 25 cl koffie
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 2 eetlepels amaretto

Zo maak je het
– Scheid de dooiers en de eiwitten.
– Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel bleker wordt.
– Voeg de volle room en de verse kaas  toe, roer goed door en zet in de koelkast.
– Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Roer de eiwitten voorzichtig door het kaasmengsel.
– Doop de speculaas in de koffie met amaretto. Prak de koekjes met een vork.
– Vul 4 glaasjes met telkens een laagje speculaas en een laagje kaasmengsel en bestrooi met cacaopoeder.
– Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier