Recept: lamskroon met een honing-muntsaus

812

Lamskroon is voor heel wat mensen één van de favoriete stukjes vlees. De textuur is boterzacht en zo’n kroontje ziet er bovendien ook altijd feestelijk uit. En zeg nu zelf: wat is er zaliger dan peuzelen aan een lekker stukje vlees? Met een honing-muntsaus wordt lamskroon bovendien een echte topper!

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 3 lamskronen
– 3 dl vleesfond
– 1 broccoli
– 100 g boter
– 1 rode ui
– 4 eetlepels honing
– 1 bosje verse munt
– aardappelgratin met broccoli, voor de afwerking
–  een handvol peterselie, voor de afwerking
– peper en zout

Bereiding (40 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Blancheer deze in kokend gezouten water en verfris onder koud stromend water. Stoof de broccoli vlak voor het serveren in boter en kruid met peper en zout. Werk af met peterselie.

3. Voor de honingsaus: Snipper de rode ui en fruit glazig in boter. Voeg de honing en vleesfond toe en laat inkoken tot een lichte jus. Mix de munt en boter onder de jus.

4. Warm de aardappelgratin op in de oven.

5. Bak de lamskronen rondom rond goudbruin in boter en kruid met peper en zout. Zet in de oven en bak rosé.

6. Versnij de lamskronen en serveer met de honingsaus, broccoli en aardappelgratin.

In samenwerking met Lidl.