Hoofdpijn, misselijk, buikpijn, humeurig, vermoeide benen, rugpijn, neerslachtig… Must be PMS! Er helemaal vanaf geraken is moeilijk, maar er zijn gelukkig wel hulpmiddeltjes die de kwalen wat verzachten. Het juiste voedsel bijvoorbeeld.

IMG_0012

De week voor je menstruatie heb je vooral zin in zoet, suiker en vet. Slecht idee! Heb je elke maand heel veel last van het tweede deel van je cyclus? Zet dan eens volgende maaltijden of voedingsstoffen op het menu. Baat het niet…

Calcium en vitamine D: yoghurt
Voedingssuplementen hebben geen effect, een hoge consumptie van melkproducten wel. Sla dus een voorraad yoghurt, melk of kaas in. Lust je dat niet? Ga dan voor een veggiemaaltijd met broccoli of boerenkool.

Omega 3: sardientjes
Sardientjes zitten vol omega 3 en zouden buikkrampen aanzienlijk verminderen. Sardientjes zitten ook vol calcium, meer nog dan melk. Geen fan van sardientjes? Zalm is een waardige vervanger.

B6: havermout als ontbijt
Jaag die vervelende moodswings weg! Je geeft deze vitamine een boost door bij het ontbijt havermout met banaan te eten. Kip en kalkoen zijn ook een waardig alternatief. Maar dan misschien niet als ontbijt.

Magnesium: pindanoten
Nog zo’n boost voor je humeur. Sla een voorraad pompoenpitten, cashewnoten en pinda’s in, en eet ze als tussendoortje.

Mangaan: ananas
Studies hebben aangetoond dat vrouwen die dagelijks 5,6 mg mangaan via de voeding binnenkregen minder last hadden van PMS dan vrouwen die maar 1 mg mangaan binnenkregen. Allemaal aan de ananas dus!

Healthy Organic Food. Fresh Pineapples In Water. Fruit. Nutrition

(foto’s istock)