Laurence Bourguignon is oprichtster en ontwerpster van het Antwerpse luxe brillabel Laurence D’Ari.

Hoe zou je je collectie zonnebrillen omschrijven?

Laurence Bourguignon: Laurence D’Ari gaat voor elegante brillen die net een beetje anders zijn, maar toch tijdloze klassiekers kunnen worden. Ze zijn edgy en vintage geïnspireerd, voor vrouwen die zelfvertrouwen willen uitstralen. De baseline is ‘Antwerp Heart, Italian Hands’, om de nadruk te leggen op Belgisch design en Italiaanse topkwaliteit.

Waarom de naam Laurence D’Ari?

Ik wilde er een heel persoonlijke touch aan geven. Daarom heb ik mijn voornaam Laurence gecombineerd met de voornaam van mijn papa Ari. In het Frans vertaald: Laurence van den Ari. Op deze manier is het een beetje een eerbetoon aan mijn papa, die met veel creativiteit en passie in het leven stond.

Jouw stijltip voor het dragen van een (zonne)bril?

Durf eens voor een andere vorm te gaan dan je gewoon bent. De typische regeltjes van welke bril bij welk gezicht past, daar hou ik mij niet aan. Wees jezelf en straal iets uit. Voor mij zijn zonnebrillen als schoenen: een it-accessoire waarmee je een eenvoudige outfit zoals bijvoorbeeld een jeans met T-shirt stijlvol kan upgraden. Zelf heb ik meer dan 100 zonnebrillen. Het is een gevarieerde verzameling van authentieke stukken. Mijn passie voelt voor mij heel natuurlijk aan, en dat is ook de reden waarom ik mijn eigen merk wou oprichten.

Bekijk de collectie hier:

www.laurencedari.com