Twijfel je over welk geschenk je dit jaar onder de kerstboom moet leggen? Dat is helemaal niet nodig, want een boek is het mooiste cadeau! Geef je geliefde, je vrienden of je familie het ideale boek dat perfect bij hen past. Leesvoer dat inspireert, laat nadenken of doet dromen.

Voor de intellectuele vriend

De Nederlandse schrijver A. F. Th. Van der Heijden laat zich in zijn boeken vaak inspireren door de actualiteit. Hij construeert daarrond zijn eigen verhaal. Dit is niet anders in zijn laatste roman Mooi Doodliggen. Daarvoor inspireerde hij zich op het verhaal van de ‘moord’ op de Russische journalist Arkady Babchenko. Volgens de politie in Oekraïne was Babchenko bij zijn appartement in de rug geschoten. Al snel bleek de moord echter in scène te zijn gezet door de geheime dienst.

Mooi Doodliggen, A. F. Th. Van der Heijden, Querido.

Voor de foodie en bourgondiër

Het is onvermijdelijk dat je dit eindejaar een kookboek zal cadeau doen aan iemand, of dat je er zelf eentje zal krijgen. Als je er eentje geeft, kies dan voor de Keizer van de Kookboeken: Jeroen Meus. In zijn nieuwe Winterkost gaat hij de winterdip te lijf met 75 nieuwe recepten. Want geen winter zonder verloren brood, verse soep, geurige ovenschotels, gebraad met kroketten of stoemp en een stukje kruidige appelcake tussendoor. Een boek vol comfortfood, om een winter lang van te genieten en van te smullen.

Winterkost, Jeroen Meus, Angèle.

Voor fashionista’s en dagdromers

Model worden, het is de droom van veel meisjes. Je duikt in een wereld vol glamour en glitter, waarbij je de mooiste jurken mag dragen. Maar is het allemaal wel rozengeur en maneschijn? In het boek Help! Ik ben model neemt het Nederlandse model Tania Kok je mee op sleeptouw door de modewereld. Ze geeft heel wat tips en tricks voor meiden die dromen van een modellencarrière.

Help! Ik ben model, Tania Kok, Prometheus.

Voor iedereen die houdt van sterke vrouwen

Naast de obligatoire kookboeken zullen de memoires van ex-first lady Michelle Obama waarschijnlijk onder veel kerstbomen terechtkomen dit jaar. Michelle vertelt haar verhaal in haar eigen woorden, over haar jeugd in het zuiden van Chicago tot haar jaren als bestuurder, tot haar tijd op ‘s werelds beroemdste adres. Met onfeilbare eerlijkheid en levendige humor beschrijft ze haar triomfen en tegenslagen, zowel publiek als privé, en vertelt ze haar verhaal zoals zij het beleefd heeft. Warm, wijs en onthullend! Een vrouw om een voorbeeld aan te nemen.

Mijn verhaal – Becoming, Michelle Obama, Hollands Diep.