Diëten? Daar gelooft Alain Indria van het Funky Skinny Food niet in. Dat resulteert in een boek vol simpele health tips en tricks die je vooral ook zelf vlot kan toepassen, gevolgd door meer dan 50 easy-to-make recepten, die je doen inzien dat gezond koken echt fun is! Wij mogen jullie alvast verwennen met zijn heerlijke indian summer curry met tofu. Yummie!

Dit heerlijke receptje tover je in 40 à 45 minuten op tafel.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

100 gram parelgerst
3 theelepels currypoeder
100 gram biologische tofu
1/4 bloemkool
olijfolie
1 theelepel ras el hanout
1 rode ui
1/2 rode chilipeper
1/2 courgette
sap van 1/4 limoen
1 wortel
peper
50 gram verse ananas
kruidenzout
2 eetlepels pikante olijfolie

Zo maak je het

Per eenheid parelgerst heb je 1 eenheid water nodig. Verwarm dit op een hoog vuur tot de gerst kookt. Wanneer het water begint te dansen, zet je het deksel op de kookpot. Laat dit zo staan op een lager vuur gedurende 35 tot 40 minuten.

Snijd de tofu in vierkante blokjes of reepjes, verhit wat olijfolie in een pan en bak de tofu lichtjes aan.

Snijd de rode ui in ringen en de courgette en wortel in blokjes. Snijd ook de verse ananas in blokjes. Stoof de rode ui, courgette, wortel en ananas samen aan in pikante olijfolie. Voeg 2 theelepels currypoeder toe.

Kook in een andere pan de bloemkool beetgaar. Laat even uitlekken en doe de bloemkool vervolgens in de blender. Doe hier 1 theelepel currypoeder. ras el hanout rode chilipeper. limoensap en extra peper en kruidenzout bij. Mix alles tot een geheel.

Serveer de parelgerst met de gewokte groenten, de gebakken tofu en de currysaus.

 

 

 

 

Funky Skinny Food
van Alain Indria –
24,95 euro –
www.skinnylove.be