Lekker en origineel: gezonde salades in een bokaal

3923

De salade in een bokaal al ontdekt? Het idee is al een tijdje een trend en als je het concept nog niet zou kennen, lees dan vooral verder…

…want dankzij de salade in een bokaal (of weckpot) is het kinderspel om lekkere (en gezonde) lunches in te pakken voor een lekkere picknick of om de collega’s te doen watertanden op het werk.

Het concept:

Vul een bokaal met de ingrediënten van je lievelingssalade maar wel volgens een bepaalde volgorde: eerst de dressing en daar bovenop de groenten en andere ingrediënten, in laagjes. De zwaarste ingrediënten leg je onderaan en zo bouw je langzaam op.

Hoe eet je een salade in een bokaal?

Niet rechtstreeks uit de bokaal natuurlijk, dat zou bijzonder onhandig zijn. Bedoeling is dat je de bokaal een paar keer flink heen en weer schudt (opgelet: met het deksel er op!) en daarna uitkiepert op een bord. Je mixt alles nog eens door elkaar en je kunt eten.

Layer salad in vintage jar

De voordelen:

– De salade blijft langer vers en wordt ook niet ‘sompig’ omdat de dressing op de bodem van de bokaal ligt en pas op het einde met de groenten gemixt wordt. Let er wel op dat de bokaal niet per ongeluk kantelt of omver rolt.

– Handig is ook dat de salade langer in de koelkast bewaard kan worden zonder aan versheid in te boeten. Je kunt dus makkelijk op voorhand een salade klaarmaken om mee te nemen naar het werk.

– Zo’n vintage bokaal gevuld met salade ziet er gewoon mooi uit.

Een voorbeeld?

Bij Vandemoortele vonden we dit heerlijke receptje met mozzarella:

meet-mozzarella-556c4cb630ddf-default

Dit heb je nodig:

+ Rucola
+ Geroosterde amandelnootjes
+ Stukjes geroosterde kip
+ Chorizo
+ Verse buffelmozarella in stukken
+ Gegrilde oranje paprika
+ Rode ui
+ Vandemoortele vinaigrette Honing Mosterd

 

Zo maak je het:

+ Start met de vinaigrette: een laagje Vandemoortele vinaigrette Honing Mosterd op de bodem
+ Zware stukjes onderaan: voeg verse buffelmozarella in stukken, chorizo, stukjes geroosterde kip in laagjes toe
+ Kleur met smaakmakers: voeg de rode ui, gegrilde oranje paprika en geroosterde amandelnootjes toe, in laagjes
+ Maak het groen: leg de rucola er bovenop

 

Meer recepten op vandemoortele.be.