Lekker: frittata met paddenstoelen

143

21 NOVEMBER 2013 | Kookt en eet volgens de principes van De Voedselzandloper en je mag rekenen op een langer, mooier, slanker en gezonder leven. Maar is het ook smaakvol? Wij vinden van wel. Onze lunch was een heerlijke frittata met paddenstoelen, een gerechtje uit  Het Voedselzandloper Kookboek. En dat het lekker was!

frittata

Dit heb je nodig (4 personen):

200 gr gemengde paddenstoelen (shiitake, oesterzwam, kastanjechampignons) – 1 ui – 1 teen knoflook – 4 eieren – 50 gr zachte geitenkaas – 125 ml sojakookroom – 1 tl tijm – peper en zout – 1 takje peterselie – olijfolie – ovenschaal met diameter 23 cm

Zo maak je het:

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze op een zacht vuur aan in een pan met wat olijfolie.

Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in stukjes.

Breng de vulling op smaak met tijm en wat peper en zout.

Klop in een kom de eieren en de sojaroom luchtig.

Voeg wat peper en zout aan het eimengsel toe.

Giet het eimengsel op de paddenstoelen.

Verkruimel de geitenkaas over de paddenstoelen en laat de frittata in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Laat de frittata op een bord glijden en keer hem voorzichtig om in de pan.

Laat de onderkant in 5 minuten garen.

Garneer met wat verse peterselie en serveer de frittata warm of koud.

9789035141070Arts Kris Verburgh bewees met De Voedselzandloper al dat gezond eten van groot belang is bij het jong en slank houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Na de theorie is er nu de praktische (en lekkere!) invulling dankzij Het Voedselzandloper Kookboek. Pauline Weuring ontwikkelde hiervoor makkelijke en smakelijke recepten waardoor het eten volgens de nieuwe principes gewoon heel erg lekker is.

Het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring & Kris Verburgh – 19,95 euro – Uitg. Bert Bakker

 

 

 

 

 

Nina Tack