Op deze manier ontspan ik #Boostyourpositivity

67

Het is de laatste week van het blogproject #Boostyourpositivity. Helaas! Steps heeft ook zijn steentje bijgedragen en dat doen we deze week opnieuw met het weekthema Destress & Relax. Een uitstekend thema wat mij betreft.

Ik denk dat ontspannen tegenwoordig moeilijk voor me is geworden. Ik moet het echt inplannen anders komt het er niet van. Waarom komt het er niet van? Simpel, door mijn smartphone en computer. Als ik eens vroeg ga slapen, betrap ik me erop dat ik nog een uur op mijn smartphone zit te tokkelen. Maar echt ontspannend is het eigenlijk niet. Integendeel, mijn hoofd wordt er alleen maar drukker van. Om me echt te ontspannen, moet ik even mezelf kunnen afzonderen en zeggen: “Voor mij is het genoeg geweest voor vandaag. Ik neem het er nu van.”Kinderen heb ik wel nog niet dus dat lukt ook sneller. Als ik mijn modus op ‘ontspannen’ gezet heb, dan doe ik het volgende:

1. Vroeger gaan slapen

Ik neem me bijna elke dag voor om eerder te gaan slapen. Maar meestal eindig ik dan pas om twaalf uur in mijn bed. En als ik dan eens eerder in mijn bed geraak dan kan ik de hele wereld aan. En als het winter is, neem ik al eens een kersenpitzak mee naar mijn bed.

Sleeping

2. Strips lezen

Waar ik me persoonlijk enorm mee kan amuseren en ontspannen, is strips lezen. Het werkt veel beter dan films kijken. Ik vergeet even alles om mee heen en concentreer me op het al dan niet eenvoudige stripverhaal. Dat gaat van De Kiekeboes en Suske & Wiske tot Yoko Tsuno of Cédricstrips. Of heb je al Piet Pienter en Bert Bibberstrips gelezen? Heerlijk gewoon. Een boek lezen doe ik ook wel eens maar met een stripverhaal heb je een snelle brok ontspanning. Mijn grote probleem met boeken is dat ik steeds op voorhand wil weten hoe het gaat eindigen. Met stripverhalen hoef je helemaal zo lang niet te wachten!

iStock_000010350619_Medium
3. Muziek spelen of muziek beluisteren

Dit vind ik nog altijd een van de betere methodes om te ontspannen. Ook de piano of klarinet bespelen werkt ontspannend voor mij.  Vooral de klarinet eigenlijk want daarvoor ben je verplicht om met de buik te ademen en als je dan een aantal liedjes gespeeld hebt, lijkt het alsof je een marathon hebt gelopen.

little girl playing clarinet

 

4. In bad gaan
Nog zo’n heerlijk ritueel dat al stamt uit mijn kindertijd. Man, ik kruip graag in bad! Laten we zeggen dat ik er zelfs een eigen welness van maak. Een badolietje hier, een crèmetje daar en mijn badjas hangt al klaar. Ik hoor van veel mensen dat  ze wel een bad hebben maar het bijna niet meer gebruiken omdat ‘een douche sneller is’. Maar niemand gaat mij vertellen dat een bad nemen niet tien keer meer ontspant.

Portrait of young woman relaxing in bathtub