Lekkers met kaas: 4 recepten om van te smullen

210

Goed nieuws: kaas (en wijn) zou volgens Deense onderzoekers het risico op hartaandoeningen verminderen. Niet dat we als fervent kaasliefhebber nog extra redenen nodig hadden om elke dag (ja, élke dag!) kaas te eten, maar dat het ook nog eens goed is voor ons lijf is extra meegenomen natuurlijk. En zocht je nog leuke zomerse gerechtjes met kaas? Wij werden door Milner getrakteerd op 4 heerlijke kaasrecepten die we graag met jullie delen. Aan de slag!

 

1. Tosti met kaas & kalkoen

tostismetmilnerenkalkoen

Ingrediënten (voor 4 personen):

4 vierkante sneetjes roggebrood
4 plakjes kalkoenfilet
2 sneetjes Milner Jong
2 tomaten
75 g rucola
olijfolie
4 koffielepels olijventapenade

Bereiding:

Bestrijk een snee roggebrood met een laagje olijventapenade, leg er een plakje kalkoen op, enkele schijfjes tomaat, wat rucola, een sneetje Milner en opnieuw een plakje kalkoen. Dek toe met een snee brood en warm op in een toaster of in een pan met wat olijfolie. Draai de boterhammen regelmatig om, tot de kaas gesmolten is. Snij in twee driehoeken.

2. Groentegratin met kaas

groentegratinmetmilner

Ingrediënten (voor 4 personen):

2 courgettes
3 wortelen
8 broccoliroosjes
20 cl lichte room
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
150 g geraspte Milner Jong
nootmuskaat
peper, zout

 

Bereiding:

Schil de courgettes en de wortelen en snijd ze in schijfjes. Kook de broccoli en de wortelen in gezouten water. Voeg, als de broccoli en de wortelen bijna gaar zijn, de courgetteschijfjes toe. Giet de groenten af en leg ze in een schotel. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de eieren, de room, 50 g geraspte Milner, zout en peper. Giet de mengeling over de groenten. Bedek met de rest van de geraspte Milner. Voeg een scheutje olijfolie toe. Bestrooi met nootmuskaat, zout en peper. Laat zo’n 20 minuten bakken in de oven tot het gerecht gegratineerd is.

3. Wortelcake met kaas

wortelcakemetmilner

Ingrediënten (voor 4 personen):

200 g bloem
125 g bruine suiker
180 g geraspte wortelen
100 g geraspte Milner Gerijpt
2 eieren
10 cl olie
6 noten
1 pakje bakpoeder
3 mespunten kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren op met de suiker. Als de mengeling verdubbeld is in volume en begint te schuimen, klop je er geleidelijk de bloem en de olie door. Voeg vervolgens al roerend de kaneel, het bakpoeder, de geraspte wortelen, de geraspte Milner en de noten toe. Meng alles goed, stort het geheel in een geoliede cakevorm en laat 50 à 60 minuten bakken. Laat de cake afkoelen en haal hem dan pas uit de vorm.

4. Caesarsalade met kaas

milner-15116-cesearsalad-v2

Ingrediënten (voor 4 personen):

4 kippenlapjes (borstvlees)
1 citroen
1 groene sla, bv. Romeinse sla
200 g Milner
een pakje korstjes
4 eetlepels verse room
mosterd
balsamicoazijn
peper, zout

 

Bereiding:

Snijd de kip in reepjes en bak ze in de pan met een scheutje olie en een beetje citroensap. Spoel de sla, centrifugeer, snij in stukken en schik in 4 borden. Schaaf met een keukenmandoline grote schilfers Milner. Om de saus klaar te maken, meng je de verse room met het citroensap, de mosterd en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Schik de kip, de Milner-schilfers en de korstjes op de sla in de borden en overgiet met saus.

Meer recepten kun je vinden op www.milner.be.